Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Finance > Oblasti financování
Přímo v pasáži jihlavského obchodního centra vznikne improvizovaná kuchyně, kde smíšené družstvo dívka/chlapec (kuchař/cukrář) uvaří a připraví šest porcí slaného a sladkého pokrmu, do kterých musí zakomponovat čtyři povinné suroviny z vysočinských regionálních produktů – husí prsa s kůží z rodinné farmy Kalhov, tradiční medovinu original z Včelařství Sláma, kozí žervé BIO z kozího mléka z Biofarmy DoRa a Vítův zákvas z červené řepy. Na přípravu slaného pokrmu je stanoven limit dvě hodiny, u dezertu je to ještě o 20 minut více. Finální výtvory pak bude hodnotit šestičlenná odborná porota, ve které zasednou renomovaní šéfkuchaři a cukráři Jan Pýcha, Jan Horký, Magdalena Murínová, Tomáš Popp, Pavel Sapík a jako předseda poroty jihlavský restauratér Pavel Mareš. O své zkušenosti se přímo na místě podělí se soutěžícími také zakladatel soutěže Philippe Mille.
Největší kuchařská show na Vysočině startuje v jihlavském Cityparku v sobotu 5. listopadu v 10 hodin, vítězné trofeje se předají v 19.00 hodin! Celou akcí provede moderátor a muzikant En.dru.
Do letošního finále se přihlásilo celkem 13 škol ze čtyř regionů, z nichž následně odborná porota vybrala finálovou osmičku. Zajímavostí je, že mezi soutěžícími nechybí ani loňští vítězové z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod Martin Havlíček a Věra Schusterová. Šéfkuchař Philippe Mille jim nabídl po účasti v mezinárodním kole Trophée Mille ve Francii stáž ve své vyhlášené restauraci v hotelu Domaine Les Crayères v Remeši, kterou úspěšně absolvovali v září letošního roku.
Vylosované pořadí soutěžních týmů v Trophée Mille Česká republika 2022:
1. Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod
2. Hotelová škola Světlá a SOŠ řemesel Velké Meziříčí
3. Labská SOŠ a SOU Pardubice
4. OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
5. Střední škola Brno, Charbulova
6. SOŠ a SOU Roudnice nad Labem
7. SŠ gastronomická Adolpha Kolpinga Žďár nad Sázavou
8. ISŠ Slavkov u Brna
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se