Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Dokumenty odborů > Odbor informatiky > Metodiky
Pro letošní ročník soutěže zvolili organizátoři dvě povinné suroviny, a to vepřovou panenku a med, zbytek už byl čistě na fantazii soutěžících. Výsledné kulinářské výtvory hodnotila odborná porota ve složení Lukáš Ende, Jiří Roith a Petr Němeček, certifikovaní komisaři Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, která nad soutěží převzala záštitu. Své vlastní hodnocení a cenné rady začínajícím kuchařům připojil také čestný host, šéfkuchař Philippe Mille, kterého nejvíce zaujala úprava hlavního pokrmu Moniky Jeřábkové z třebíčské hotelovky. V hodnocení studeného předkrmu se shodl se svými kolegy z poroty a ocenil carpaccio z křupavé zeleniny s uzeným lososem a sorbetem ze zelených jablek a Becherovky připravené Clémentem Cendrou z Remeše.
V silné konkurenci kuchařských týmu nakonec přesvědčivě obsadily první tři místa v obou kategoriích školy z Nitry, Remeše a Havlíčkova Brodu. Domácí havlíčkobrodský tým Lukáše Martínka a Jakuba Karbusického nakonec vybojoval stříbrnou pozici ve studených předkrmech za kozí sýr se zkaramelizovanými fíky a salátkem a bronzové místo v hlavních pokrmech za vepřovou panenku v bylinkové krustě s grilovanou zeleninou a špenátovým pyré, doplněnou omáčkou beurre blanc.
Vedle profesionálních kuchařů zasedla v porotě také radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová. „Kvalita soutěžících se každým rokem zvyšuje a není vůbec snadné vybrat nejlepší kulinářské výtvory. Pro žáky jsou podobné soutěže velkým plus, protože se mohou porovnávat mezi sebou nejen v rámci našeho kraje, ale i s obdobnými školami z partnerských regionů. Zároveň si tady z úst renomovaných kuchařů vyslechli cenné profesionální rady,“ řekla na soutěži radní Fialová.
Včerejší kuchařská soutěž byla nominační soutěží pro národní kolo Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019.
Výsledky soutěže Kuchař Vysočiny Junior 2018 open:
Hlavní pokrm:
1. místo – Samuel Gažo (SŠ gastronómie a cestovného ruchu Nitra)
2. místo – Mélissa Fagotin (Lycée des métiers Gustave Eiffel, Reims)
3. místo – Jakub Karbusický (OA a HŠ Havlíčkův Brod)
Studený předkrm:
1. místo – Clément Cendra (Lycée des métiers Gustave Eiffel, Reims)
2. místo – Lukáš Martínek (OA a HŠ Havlíčkův Brod)
3. místo – Adam Paulis (SŠ gastronómie a cestovného ruchu Nitra)
Cena udělená Philippem Millem:
Hlavní pokrm – Monika Jeřábková (OA a HŠ Třebíč)
Studený předkrm – Clément Cendra (Lycée des métiers Gustave Eiffel, Reims)
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Zpět do intranetu, Přihlásit se