Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Rozpočet kraje > Dokumenty rozpočtu


 

Dalších sedm výrobků z Vysočiny může získat značku Regionální potravina

Dalších sedm výrobků z Vysočiny může získat značku Regionální potravina
V Kraji Vysočina se už po jedenácté soutěžilo o Regionální potravinu. Ze sedmi kategorií se vybíraly jedinečné výrobky výjimečných kvalit, které pocházejí svými surovinami i výrobou přímo z regionu. O značku se zde ucházelo celkem 68 produktů od 22 výrobců. „Značka Regionální potravina už se dostala do širokého spotřebitelského povědomí a mnoho zákazníků takto označené výrobky cíleně vyhledává, protože jsou pro ně zárukou kvality i tuzemského původu. Zároveň je udělení loga účinnou formou podpory zejména menších místních producentů,“ ocenil přínos dlouhodobé kampaně Regionální potravina krajský radní pro oblast zemědělství Martin Hyský.
 

 
 

K  udělení značky Regionální potravina navrhla hodnotitelská komise ministrovi zemědělství následujících sedm výrobků:

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Zauzená žebírka pečená na kmíně

Řeznictví Stejskal s.r.o.

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Nevyhlášeno

 3.

Sýry, včetně tvarohu

POMAZÁNKOVÝ KOZÍ SÝR BÍLÝ

BIOFARMA DoRa s.r.o.

 4.

Mléčné výrobky ostatní

Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové

Jaroměřická mlékárna, a.s.

 5.

Pekařské výrobky, včetně těstovin

Sakrajda

Lucie Krejčová, Pikárec

 6.

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Nevyhlášeno

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

hrádecká MEDOVINA s chmelovou příchutí

Mgr. Krejčová Markéta, Roučkovice

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Oliver

Farma Kožichovice s.r.o.

 9.

Ostatní

Sumeček africký – filet s kůží

Zemědělské družstvo Hrotovice, družstvo


„Rok 2020 je poznamenán koronavirem. Odrazilo se to v počtu přihlášených výrobců i výrobků. Nejsilněji zastoupenou kategorií byla kategorie Ostatní a po ní následovala kategorie Alkoholických a nealkoholických nápojů. Celkově komise hodnotila 68 výrobků od 22 výrobců,“ říká krajský koordinátor Karel Coufal a ředitel OAK Třebíč.


Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku.


Výrobky přihlášené do soutěže hodnotila komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.


V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.


rp 

  • doplněna zpráva SZIF
    Více informací: Lenka Rezková, tisková mluvčí SZIF
  • tisk@kr-vysocina.cz  
 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 25.8.2020 / 25.8.2020

Počet návštěv: 4620
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek