Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy > 2012
Hlavní pokrm je sice složitější na přípravu, musí se zpracovat základní fazolová směs pro mexické pokrmy, ale budoucí kuchaři a kuchařky tím získali zkušenosti jak si připravit vlastní chutné guacamole, což je základ mexické kuchyně. Jako dezert šéfkuchařka Cynthia Martinez vybrala čokoládový tamal (Tamal de Chocolate). Celé denní klání doprovázela živá tradiční mexická hudba a řada přednášek o historii, mexické kultuře, potravinářském průmyslu a přírodních krásách této exotické země.
Zmíněné menu se ve škole na Vysočině připraví v lednu příštího roku a určitě z něj budou žáci nadšeni stejně jako účastníci čtvrtečního workshopu. „Plni dojmů z povedeného dne jak po stránce programové, tak i po stránce gastronomické se škola vrací domů připravit se na projektový den mexické kuchyně nejen ve školních jídelnách. Věříme, že nás v lednu příštího roku navštíví i J. E. Rosaura Leonora RUEDA GUTIERREZ, velvyslankyně Spojených států mexických v Praze,“ uvedla Olga Johanidesová z krajského odboru školství, mládeže a sportu.
Foto: Asociace školních jídelen ČR
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se