Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy
Kuchaři vybraných škol pod vedením rodilého španělského mistra kuchaře připravili společné plánované školské menu. Současně probíhala ochutnávka španělských olivových olejů, tapas, drobných jednoduchých chuťovek různých druhů, které připravili žáci základních škol a nechyběla ani drobná ochutnávka španělských vín, oliv a španělského ovoce. Cílem akce bylo seznámit kuchaře z českých školních jídelen se španělskou gastronomií, inspirovat se jednoduchými a zdravými recepty z Pyrenejského poloostrova, které jsou díky velkému území rozmanité nejen surovinami, barvami, ale i způsobem zpracování. Získanými podněty může jídelna obohatit každodenní práci ve škole, a tvorbou pestřejšího jídelníčku i strávníky.
Pořadatelem celé akce byla Asociace školních jídelen České republiky, o. s. a Velvyslanectví Španělska pod záštitou předsedy vlády České republiky, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Ministerstva zdravotnictví ČR a Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu České republiky.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se