Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Informační technologie > Analýzy a koncepce


 

Analýzy a koncepce

Záložky hlavní nabídky

Vyberte:

Druhý ročník gastronomické soutěže Trophée Mille právě odstartoval. Velké finále bude 7. listopadu opět v Jihlavě

Kraj Vysočina s partnery vyhlásil další ročník národního gastronomického klání pro střední školy Trophée Mille Česká republika 2020. Dvoučlenné smíšené týmy ve složení kuchař a cukrář se opět utkají o prestižní cenu Phillippa Milla, známého šéfkuchaře a držitele dvou michelinských hvězd, který je tváří i duší soutěže Trophée Mille ve Francii. „V tomto týdnu jsme tuzemským gastronomickým školám a odborným učilištím rozeslali pozvánku a zároveň propozice národního kola soutěže. Vyučující a žáci teď mají až do 9. října čas vymyslet a připravit pokrm, který osloví odbornou porotu, a bude jejich pozvánkou mezi osmičku nejlepších na velké listopadové finále v jihlavském Cityparku,“ popisuje krajská radní pro oblast školství Jana Fialová a dodává, že akce má za cíl motivovat a podpořit zájem studentů i veřejnosti o gastronomické obory a upozornit na bohatství regionální gastronomie Vysočiny.
 

 
 

Cesta do podzimního finálového kola vede přes korespondenční část soutěže, kdy jednotlivé školy připraví, naservírují a nafotí soutěžní slaný a sladký pokrm, uvedou seznam ingrediencí a popíší přesný postup přípravy. Na základě zaslaných dokumentů a fotografií vybere odborná porota složená z předních českých kuchařů a cukrářů osm finálových týmů, které se v listopadu v Jihlavě utkají o trofej Philippa Milla. „Už teď můžeme prozradit, že v porotě zasednou osvědčená jména z loňského ročníku Jan Horký, Ondřej Slanina, Pavel Mareš, Iva Roháčová i Tomáš Popp a pětici porotců doplní talentovaná cukrářka Helena Fléglová,“ doplnil za organizátory Jan Skála z odboru sekretariátu hejtmana. Soutěžící mají letos za úkol vymyslet co nejchutnější a nejoriginálnější slaný a sladký pokrm za použití povinných surovin – bio vepřové pečeně, kysané smetany, tmavého ležáku a 100% rakytníkové šťávy. Všechny tyto suroviny dodají na podzimní finále lokální producenti z Vysočiny


Školy, které mají zájem se národního kola soutěže Trophée Mille 2020 zúčastnit, musí zaslat přihlášku, včetně všech povinných příloh nejpozději do 9. října 2020. Vítězný tým opět získá vstupenku na mezinárodní kolo soutěže, které se odehrává ve francouzské Remeši a kde se utká s vítězi francouzského národního kola a týmy ze všech světových kontinentů.


Přihlášku a další informace o soutěži jsou k dispozici na stránkách www.trophee-mille.fr/ceska-republika


Foto: Premiérové vítězství v národním kole Trophée Mille si v loňském roce vyvařili Hana Klátová a Vojtěch Hlous z Labské SOŠ a SOU Pardubice

trophée




  • Jan Skála, odbor sekretariátu hejtmana
    Krajský úřad Kraje Vysočina 
  • tisk@kr-vysocina.cz 
 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 29.5.2020 / 29.5.2020

Počet návštěv: 6019
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek