Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy > 2016
„V praxi se ukazuje, že gastronomie je v současné době aktuálním tématem v cestovním ruchu. Zahraniční návštěvníci chtějí poznat nejenom atraktivity v regionu, ale také jeho tradiční kuchyni. Navíc tento trend představuje i ekonomické přínosy, které může Vysočina využít,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování Pavel Pacal.
Cílem konference, kterou pořádala Vysoká škola polytechnická Jihlava a krajská příspěvková organizace Vysočina Tourism pod záštitou ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové, hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka a primátora statutárního města Jihlava Rudolfa Chloupka, bylo propojit poznatky z různých vědních disciplín, které se cestovním ruchem zabývají. Konference přiblížila poznatky ekonomie, sociologie, psychologie, geografie a dalších vědních disciplín se zaměřením na jejich využití a význam pro rozvoj cestovního ruchu. Zároveň měla vytvořit podmínky pro mezinárodní setkání odborníků z praxe a akademické sféry.
Mezi hlavní témata letošní konference patřily například Ekonomické aspekty cestovního ruchu a jeho postavení v ekonomice regionu, cestovní ruch v pojetí geografie nebo nové přístupy k managementu a marketingu v destinacích. Na konferenci vystoupili mimo jiné Rob Davidson (MICE Knowledge, Spojené Království), profesor Terry Stevens ze Swansea University, Jan Kameníček ze společnosti Travelclick nebo Ivica Linderová z Vysoké školy Polytechnické Jihlava.
Iveta Fryšová, vedoucí odboru regionálního rozvoje, Krajský úřad Kraje Vysočina
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se