Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Kultura a památky > Kultura > Publikace Edice Vysočiny
V hlavní soutěži bylo úkolem žáků připravit čtyřchodové menu pro VIP hosty doplněné vybranými druhy a ročníky moravských přívlastkových vín. Vrcholem gastrosoutěže se stalo pódiové vystoupení a dohotovení pokrmů přímo před zraky významných hostů a odborné poroty. Porotci hodnotili nejen úpravu pokrmů, způsob servírování, chuť, originalitu, ale také servis, výzdobu slavnostní tabule a celkové sestavení zážitkového menu. „Jsem na naše studenty velice pyšná a těší mě, že hlavní komisař označil naši zážitkovou gastronomi za hodnou nejen evropské, ale i světové soutěže. Hodnocení našich žáků bylo jednoznačné a o několik úrovní předčilo ostatní soutěžní družstva,“ neskrývala radost Libuše Kolářová, ředitelka Hotelové školy Třebíč.
Odbornými garanty na gastrofestivalu v Nitře byli učitelé hotelové školy Zdeněk Pilát a Jarmila Necidová. Zřizovatelem Hotelové školy Třebíč je Kraj Vysočina, který s Nitranským samosprávným krajem podepsal partnerskou smlouvu v roce 2006.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se