Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 
 

Inspirace online kuchařkou projektu Vaříme společně

Vaříme společně
Významným a originálním výsledkem dvouletého projektu čtyř středních škol z Kraje Vysočina a stejného počtu škol z francouzského Région Grand Est s názvem Cooking Together nebo také Vaříme společně je kuchařka skvělých francouzských a českých receptů. Vychází v nákladu 800 kusů, ale ke stažení už je také v elektronické podobě.
 

 
 

Kuchařka obsahuje osmdesát stran receptů, které se vařily na školách. Jejími autory jsou učitelé vyučující odborné předměty v roli kuchařů a realizační tým projektu. Recepty popisují v obou zemích často regionální nebo jiným způsobem typické pokrmy, v případě domácích specialit byl důraz kladen na využití regionálních produktů. Texty oživuje mnoho barevných fotografií pořízených přímo při vaření, dokumentují nejen výsledky práce, ale také samotný průběh vaření. Každý recept je uveden v češtině, francouzštině a angličtině. Každý zájemce tak má možnost si recepty vyzkoušet a nechat se inspirovat francouzskou i českou kuchyní.


Kuchařku je možné stáhnout v příloze této tiskové zprávy.



 

Odkazy

 
 
Zodpovídá: Mgr. Monika Brothánková
Vytvořeno / změněno: 5.10.2016 / 5.10.2016

Počet návštěv: 4077
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek