Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy > 2009
Zadáním pro sedm soutěžních týmů z České republiky, Slovenska, Chorvatska, Francie a Maďarska bylo připravit menu z jarních surovin s tím, že dále budou povinně využity čokoláda při přípravě dezertu, polévka bude ve formě vývaru a při přípravě hlavního chodu bude jako surovina požito jehněčí maso. Menu muselo být vhodně doplněno vybranými víny, kdy studenti třebíčské hotelové školy vsadili na vína moravská. Tým ve složení Jakub Dejmek, Ondra Šibůrek, Veronika Binderová a Karolína Bartejsová trénoval na soutěž zhruba tři měsíce s tím, že se předpokládalo, že do příprav vloží hodně volného času a ochotu udělat něco navíc. „V rámci mezinárodních soutěží porota posuzuje nejen originalitu receptu, preciznost zpracování pokrmu a jeho dochucení, ale také týmovou spolupráci, čistotu na pracovišti nebo schopnost servisu komunikovat s hosty. Velkou roli hrají emoce, tréma a odolnost týmu. I přesto, že soutěž trvá zhruba dvě hodiny čistého času, už samotné přípravy jsou násobně delší. Třebíčský tým včetně pedagogů si odváží velkou poklonu za skvělou reprezentaci,“ nešetřila slovy chvály Jana Fialová.
Menu týmu Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč
Gastrofestival, Nitra, Slovenská republika, 22. 3. 2017
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se