Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 
 

Odkazy


  • Místní agenda 21
  • bily pruh
  • Gemeinde 21
  • bily pruh
  • Zdravý kraj
  • bily pruh
  • Zapojené obce

  • Obyčtov
  • Pelhřimov
  • Polná
  • Račice
  • Radňovice
  • Radostín
  • Světlá nad Sázavou
  • Telč
  • Třebíč
  • Velké Meziříčí
  • Věžnice
  • Vír
  • Nové Město na Moravě
  • Mirošov
  • Malá Losenice
  • Lípa
  • Křižánky
  • Křídla
  • Kadov
  • Jihlava
  • Chotěboř
  • Chlumětín
  • Humpolec
  • Hodíškov
  • Cikháj
  • Černovice
  • Bory
 
 
 

Cesta: Titulní stránka > Spolupráce mezi místní Agendou 21 v Kraji Vysočina a programem "Gemeinde 21" v Dolním Rakousku > Projekt


 

Jarní velikonoční menu třebíčské hotelovky chutnalo na slovenském Gatrofestivalu. Tým Vysočiny vybojoval zlato a stříbro

Jarní velikonoční menu třebíčské hotelovky chutnalo na slovenském Gatrofestivalu. Tým Vysočiny vybojoval zlato a stříbro
Čtyřchodové jarní fit menu připravené a servírované reprezentačním družstvem Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč zabodovalo na mezinárodním Gastrofestivalu ve slovenské Nitře. Základem oceněné kulinářské prezentace vysočinské školy byly čistě jarní suroviny – hlávkový salát, domácí mladý králík a ořechový dezert. V konkurenci dalších tří zemí si vysočinské družstvo vybojovalo bezkonkurenční zlato za servis – tedy obsluhu a stříbro za připravené jídlo.
 

 
 

Sehraný tým kuchařů a číšnic se na Gastrofestivalu v Nitře „oťukával“ už loni. V nezměněné sestavě Ondra Šibůrek, Jakub Dejmek, Veronika Binderová a Karolína Bartejsová nastoupili i letos a s rokem zkušeností navíc a viditelným zápalem pro věc soutěží prošli bez většího zaváhání. Kuchaři trénovali jarní menu 150 hodin, s předními českými šéfkuchaři ladili chutě a vybírali suroviny, aby nakonec menu z Třebíče porazili jen francouzští kuchaři, kteří se o první místo dělili s českou ostravskou školou. „Servis, tedy obsluha, u stolu Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč neměla podle hodnocení poroty konkurenci. Obě děvčata předvedla jednoznačně nejprofesionálnější výkon, který byl během soutěže a vyhlášení několikrát vyzdvižen,“ říká Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu, která měla možnost být přítomna celé soutěži.


Vysočinské družstvo soutěžilo s dortíkem z ředkviček a kozího sýra se salátkem z pohanky a červené čočky, krémovou polévkou z hlávkového salátu, roládou z králičích stehen a ořechovo-čokoládovým řezem s jemným krémem z tvarohu dochuceného ořechovým praliné, zmrzlinou a malinovým přelivem. Menu hodné skutečných gurmetů.

 

Další gastronomickou mezinárodní soutěž partnerských regionů bude hostit už 5. dubna 2018 Vysočina v Gastrocentru Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod. Hostem soutěže bude mezinárodně uznávaný francouzský kuchař Philippe Mille, držitel dvou hvězd Michelin.


nitra

nitra

nira

nitra

nitar

 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 22.3.2018 / 22.3.2018

Počet návštěv: 7432
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek