Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Informační technologie > Metodiky
Pro větší informovanost o této důležité komoditě byla dokonce zpracována studie nazvaná Historie bramborářství na Vysočině. V prvním vydání série s podtitulem Brambory se dozvíte o historii brambor, zajímavosti a kuriozity spojené s bramborami, rozdělení brambor podle varných typů a nechybí ani kuchařské recepty. „Kraj Vysočina dlouhodobě vyvíjí různé aktivity na podporu zemědělství a snaží se propagovat a zlepšovat informovanost o této oblasti. Například na svých akcích a výstavách představuje potraviny vyrobené regionálními výrobci a dále se snaží netradičním způsobem zvýšit využití brambor ve školních jídelnách projektem Brambory – zdravá potravina, netradiční užití brambor v kuchyni,“ popisuje Eva Horná, vedoucí krajského odboru životního prostředí a zemědělství a dodává, že nová série letáků Chutě Vysočiny bude pokračovat i v dalších letech, a to vždy se zaměřením na některou významnou komoditu Kraje Vysočina.
Pozn.: První ze série letáků Chutě Vysočiny je ke stažení v příloze této zprávy
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se