Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Informační technologie > Analýzy a koncepce
Vyberte:
V silné konkurenci devadesáti soutěžících z ČR, Polska, Slovenska, Itálie a Portugalska vybojoval Petr Špaček v kategorii kuchař - junior absolutní prvenství, a to přípravou teplého pokrmu Kachní prso na mrkvovo-zázvorovém pyré, pohankou v redukci z červené řepy s kachní fáší ve slaninové rolce, tymiánovou pěnou a omáčkou demi glace. Navíc v hlasování na facebookových stránkách o nejlepší pokrm získal Petr Špaček nejvyšší počet lajků, a za odměnu převzal věcný dar.
Alžběta Kršová obsadila druhé místo v soutěži baristů. „Jejím úkolem bylo připravit v časovém limitu 2 x10 minut dvě porce Espresso macchiato, Cappuccino, Latte macchiato s vytvořením motivu na povrchu mléka podle vlastní fantazie,“ informovala odborná učitelka HŠ Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí Eva Čech Cejnková s tím, že bronzové umístění patří Hynku Podařilovi, který připravil teplý pokrm na zadání Kachní prso se zázvorovým zelím, bramborovým fondantem s kachními mandlovými kuličkami a šalotkovou omáčkou. A třetí místo si vyzdobila Lucie Pölzerová v cukrářském oboru. Na zadání Cupcakes s tematikou Black & White vytvořila šest kusů zdobených muffinků pod názvem Oříškovo-kakaový cupcakes s malinovým překvapením a tvarohovým krémem.
Všichni soutěžící obdrželi za svoji několikaměsíční svědomitou přípravu a profesionální výkony diplomy, medaile i hodnotné věcné dary.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se