Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Dokumenty odborů > Odbor informatiky > Fond Vysočiny - Grantové programy pro oblast ICT > Úspěšné projekty Fondu Vysočiny


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Fond Vysočiny - Grantové programy pro oblast ICT

Záložky hlavní nabídky

Vyberte:

Medaile pro Hotelovou školu Světlá a SOŠŘ ve Velkém Meziříčí

Gastronomická soutěž v Kroměříci a úspěch žáků z Velkého Meziříčí
Žáci Hotelové školy Světlá a SOŠŘ ve Velkém Meziříčí si připsali v březnu úspěch v celorepublikové gastronomické soutěži v Kroměříži. Krajskou školu reprezentovalo pět žáků oboru Hotelnictví, a to ve třech profesních kategoriích. Na Vysočinu si mladí gastroodborníci dovezli jedno první místo, jedno stříbrné ocenění a dvě bronzová umístění.
 

 
 

V silné konkurenci devadesáti soutěžících z ČR, Polska, Slovenska, Itálie a Portugalska vybojoval Petr Špaček v kategorii kuchař - junior absolutní prvenství, a to přípravou teplého pokrmu Kachní prso na mrkvovo-zázvorovém pyré, pohankou v redukci z červené řepy s kachní fáší  ve slaninové rolce, tymiánovou pěnou a omáčkou demi glace. Navíc v hlasování na facebookových stránkách o nejlepší pokrm získal Petr Špaček nejvyšší počet lajků, a za odměnu převzal věcný dar.

 

Alžběta Kršová obsadila druhé místo v soutěži baristů. „Jejím úkolem bylo připravit v časovém limitu 2 x10 minut dvě porce Espresso macchiato, Cappuccino, Latte macchiato s vytvořením motivu na povrchu mléka podle vlastní fantazie,“ informovala odborná učitelka HŠ Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí Eva Čech Cejnková s tím, že bronzové umístění patří Hynku Podařilovi, který připravil teplý pokrm na zadání Kachní prso se zázvorovým zelím, bramborovým fondantem s kachními mandlovými kuličkami a šalotkovou omáčkou. A třetí místo si vyzdobila Lucie Pölzerová v cukrářském oboru. Na zadání Cupcakes s tematikou Black & White vytvořila šest kusů zdobených  muffinků pod názvem Oříškovo-kakaový cupcakes s malinovým překvapením a tvarohovým krémem.

Všichni soutěžící obdrželi za svoji několikaměsíční svědomitou přípravu a profesionální výkony diplomy, medaile i hodnotné věcné dary.



 
 
Zodpovídá: Mgr. Monika Brothánková
Vytvořeno / změněno: 27.3.2017 / 27.3.2017

Počet návštěv: 9558
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek