Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Informační technologie > Metodiky


 

Mezi regionálními produkty je nově také sádecké víno

Ilustrační foto
Značku Vysočina – regionální produkt získalo dalších devět regionálních výrobců. Mezi certifikovanými výrobky jsou nově dekorace z aranžérské dílny Lady Strašilové, medové perníčky z Vysočiny od Taťány Nečasové nebo víno z jediné regionální vinice Sádek. „Do rodiny regionálních produktů stále hledáme nejen zavedené podnikatele z řad řemeslníků, výrobců potravin, zemědělců, ale i ty, kteří řemeslo provozují pro potěšení ve svém volném čase,“ uvedl člen komise a krajský radní pro oblast regionálního rozvoje Martin Hyský. Do sítě prodejen regionálních produktů přibylo dalších sedm adres napříč celým krajem. Značka je udělována od roku 2007 a aktuálně ji využívá 76 producentů pro více než stovku svých výrobků.
 

 
 

Pekařství Jiří Žák, Termesivy u Havlíčkova Brodu – Farmářské výrobky – různé druhy cereálního pečiva, chlebového pečiva a chlebových výrobků

Mitrovský dvůr a.s., Strážek – Mitrovský dvůr nabízí masné výrobky výhradně ze TALIÁNI (vepřový  a hovězí taliáni)

Vinařství Sádek s.r.o., Kojetice na Moravě – Sádecké bílé, červené a ledové víno

Taťána Nečasová, Sněžné – Medové perníčky z Vysočiny

ROAKTIV s.r.o., Jemnice – Jemnické uzeniny – řada svatovítských specialit (svatovítská šunka zauzená, špekáček, klobása, sekaná)

AQUEKO spol. s.r.o., Lavičky, Velké Meziříčí – Pivo Harrach

Olga Skalková – Dobroty od farmářky, Třebíč – Dobroty od farmářky (bramborové pekáče, staročeské koláče, placaté kullaté koláče, makovec, bezlepkové ořechové rohlíčky, mazanec, domácí marmelády, pečené čaje)

Iva Dostálová, Nové Město na Moravě – Dřevěné stojany s medovinou z Vysočiny

Lada Strašilová – PHOENIX, Nová Ves u Světlé nad Sázavou – Dekorace z aranžérské dílny

 

„Námi vyráběné cereální výrobky obsahují různé druhy zrn - slunečnice, dýně, seznam, len, které podporují správnou funkci trávicího traktu. Chlebové pečivo a výrobky navíc kořenící směsi a doplňky, které podrthují jejich rustikální charakter, jako jsou například domácí škvarky nebo sádlo. Farmářský charakter našich produktů vystihuje i typický vzhled a tvar ve formě malých bochníčků, pletýnek, suků či placek,“ uvedl při představení certifikovaného pečiva majitel Pekařství Jiří Žák. Mitrovský dvůr nabízí masné výrobky výhradně ze surovin vlastní produkce Statku Mitrov a dalších regionálních farem. Základem je vyzrálé hovězí maso plemene Aberdeen Angus a dále maso jehněčí a vepřové. Vepřový a hovězí  taliáni vyrábění z vepřové plece, vepřového ořezu, soli a speciálního koření jsou bez jakýchkoliv konzervantů, barviv a dalších chemických látek. Domácí chuť nezapřou koláře a bramborové placky od farmářky z Třebíče Olgy Skalkové.

 

Na regionální značení produktů navazuje také budovaná síť prodejen regionálních výrobků, která má zviditelnit a podpořit prodejny a obchdůdky zaměřující se na místní produkty, napomoci regionálním producentům s odbytem. Nově jsou mezi regionální prodejny zařazeny prodejny: Jiří Antušek, Pacov, Agrotes Rovečné, Domácí dobroty Ostašov, Radka Chalupníková Věžnice, Jelínková vila Velké Meziříčí, Pavla Nováková – PROVITAL Přibyslav, ROAKTIV Jemnice a Lada Strašilová Havlíčkův Brod.

 

V roce 2014 jde o první certifikovanou skupiny regionálních výrobků.

 

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 17.6.2014 / 17.6.2014

Počet návštěv: 8452
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek