Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy > 2015 > Březen
Osmého ročníku nitranského Gastrofestu se účastní sedm mezinárodních soutěžních týmů zastupujících Slovensko, Českou republiku, Maďarsko, Francii a Chorvatsko. V každém týmu figurují dva kuchaři a dva číšníci. Tandem kuchařů má tři hodiny na přípravu tříchodového menu dle konkrétního zadání. V letošním roce si musely týmy poradit se zpracováním tří druhů masa – chuť hodnotili profesionální šéfkuchaři a majitelé restaurací. Práci číšníků sleduje speciální dvojice komisařů, která prochází mezi soutěžícími, pozoruje jejich práci a obratnost, jejich zručnost při servírování a jistotu při komunikaci s hostem. „V letošním roce jsem mohla sledovat při práci tým soutěžících z Chorvatska. Tým se snažil, podávaly se tamní speciality, ale i jako laik jsem postřehla několik drobností, které by se při profesionální obsluze a přípravě jídla, neměly objevit. I tak to byl pro mě příjemný gastronomický zážitek a jsem pyšná na výsledek vysočinského týmu,“ uvedla Jana Fialová.
Soutěžní menu Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč
25. března 2015, Nitra – Gastrofest
1. Fenyklový krém s krevetovými nočky
2. Kuřecí prsa pošírovaná, dýňové pyré a omáčka z řapíkatého celeru
3. Smažená vepřová panenka v krustičce, zeleninová rolka a papriková omáčka
4. Pečený tartaráček s mangovou pikantní omáčkou, rýžové rolky
5. Plněné oříškové košíčky s makovou a tvarohovou náplní, tapioková zmrzlina s levandulí a flambované blumy
Vítězný pohár přivezou studenti do Třebíče v závěru týdne. Bude umístě na čestném místě v budově školy.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Zpět do intranetu, Přihlásit se