Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Tiskoviny kraje > Publikace Edice Vysočiny
„Koncept společného vaření žáků s profesionálním kuchařem se nám velice osvědčil. Letos mohli naši žáci vařit mimo jiné s francouzských šéfkuchařem, držitelem dvou michelinských hvězd Phillipem Millem a jsou to pro ně neocenitelné zkušenosti. Už při studiu nahlédnou pod ruce špičkovým kuchařům a zjistí, že kuchařina je sice těžká dřina, ale zároveň velmi kreativní umění,“ uvedl ředitel školy Libor Fasora. Raut s ochutnávkou připravených pokrmů navazoval na seminář Bio v regionu Kraje Vysočina, zaměřený na ekologické zemědělství v regionu i produkci místních biopotravin. Semináře se účastnili kromě veřejnosti rovněž žáci oboru kuchař - číšník i žáci prvních ročníků nové studijního oboru Potraviny a výživa.
Cílem projektu
BIO v regionu je zvýšit informovanost spotřebitelů o biopotravinách, jejich
zpracování a dostupnosti a kromě Kraje Vysočina
se koná v několika dalších vybraných krajích Česka.
Více informací o projektu na stránkách OZS Jihlava a Bioinstitutu.
Pozn.: Zpracováno z materiálů OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
Foto: kuchař Hugo Hromas
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se