Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy
Vítězná dvojice David Lukačko a Tereza Urbánková připravila slaný pokrm z husího prsa plněného fáší a pistáciemi, s celerovým pyré, libečkovým olejem a omáčkou s červené řepy a k němu vyladila sladký pokrm mousse z kozího žervé s mákem, medovinou, švestkou a brioškou. Svým výkonem dokázali oslovit jak odbornou porotu složenou z předních českých kuchařů a cukrářů – Jan Pýcha, Jan Horký, Tomáš Popp, Pavel Sapík, Magdalena Murínová a předseda poroty jihlavský šéfkuchař Pavel Mareš – tak i zakladatele soutěže michelinského šéfkuchaře Philippa Milla. Vítězství je pro ně zároveň pozvánkou do světového kola soutěže Trophée Mille, které se uskuteční 20. března 2023 ve francouzské Remeši.
Výsledky Trophée Mille ČR 2022:
1. místo
OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava - Tereza Urbánková a David Lukačko
2. místo
Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod - Věra
Schusterová a Martin Havlíček
3. místo
ISŠ Slavkov u Brna - Pavlína Svobodová a Dmytro Pavliuk
Zvláštní cena poroty za spolupráci:
Labská SOŠ a SOU Pardubice - Zuzana Richterová a František Černý
Zvláštní cena poroty za sladký pokrm:
Střední škola Brno, Charbulova - Nikola Hrzánová a Viktor Bednář
Zvláštní cena poroty za slaný pokrm:
SŠ gastronomická Adolpha Kolpinga Žďár nad Sázavou - Eliška
Havlíková a Tomáš Petera
Partnerem akce byla společnost NET4GAS., Retigo, s. r. o.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se