Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Informační technologie > Analýzy a koncepce
Vyberte:
Regionální kuchyni Vysočiny reprezentuje v nové dvojjazyčné kuchařce horácká houbová polévka, bramborové placky se škvarky a zelím, vepřové závitky „Naháče“ a Vysočinské mrkvance. Na 60 stranách najdou čtenáři takové známé pochoutky jako zelňačku, guláš, lívance s borůvkovým žahourem nebo císařský trhanec, ale také netradiční pokrmy jako linecký řízek, Šterc, májové bramborové taštičky s jablky a švestkami nebo Pichelsteinskou polévku. „Nová publikace s tradičními recepty umožní doslova nahlédnout pod pokličku našim sousedům a poznat rozmanité chutě všech sedmi regionů, každý z 28 receptů určitě stojí za vyzkoušení,“ představuje kuchařku ERDV Pavel Pacal, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje.
Kuchařka 28 tradičních receptů je pro zájemce ke stažení zde.
28 tradičních receptů z ERDV navazuje na již dříve vydané publikace, které na území ERDV nabízejí 28 nejhezčích jednodenních výletů na kole nebo 28 nejhezčích okružních výletů pro pěší.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se