Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy
„Nabízíme spolupráci vystavovatelům z Vysočiny s prezentací regionálních potravin na akcích Kraje Vysočina, ale i podporu projektů či studií, které by pomohli zemědělcům a zpracovatelům mléčných výrobků k vyjednávání finanční podpory na ministerstvu zemědělství, jak tomu bylo i v případě zpracování studie v roce 2016 s názvem Zpráva o zemědělství v Kraji Vysočina,“ informuje Eva Horná, vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Kraje. Během Přibyslavských slavností mohli návštěvníci ochutnat nový sortiment bezlaktózových výrobků, sýry na grilování nebo unikátní zmrzlinu z ovčího sýra. Že české mléčné výrobky mají mimořádnou kvalitu, potvrdilo i hodnocení odborné komise, která posuzovala podle čtyř kritérií v kategorii Mléčné nápoje a zakysané mléčné výrobky celkem 15 přihlášených soutěžících výrobků, v kategorii Čerstvé a tvarohové sýry, tvarohy, pomazánky a deserty celkem 12 výrobků, v kategorii Přírodní sýry zrající 8 výrobků a v kategorii Kozí a bílé sýry, speciality celkem 9 výrobků.
Výsledky hodnocení odborné poroty naleznete zde.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se