Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Kontakty


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 
 

Kontakty

Záložky hlavní nabídky

Vyberte:

Odstartoval třetí ročník soutěže o nejlepší regionální potravinu

Odstartoval třetí ročník soutěže o nejlepší regionální potravinu
Už teď se mohou výrobci potravin z Kraje Vysočina ucházet se svými produkty o udělení krajského titulu Regionální potravina 2012. „Označení Regionální potravina garantuje kupujícím vysokou kvalitu daného výrobku, který musí být vyroben minimálně ze 70 procent z tuzemských surovin. Naopak oceněnému výrobci přináší jistotu dobré reklamy a propagace,“ uvedl Josef Matějek, radní Kraje Vysočina pro oblast zemědělství s tím, že Kraj Vysočina výrazně spolupracuje na marketingové a propagační podpoře soutěže i oceněných výrobků.
 

 
 

Do soutěže Regionální potravina 2012 se mají možnost přihlásit malé a střední podniky, které zaměstnávají do 250 zaměstnanců a jejich sídla se nachází v Kraji Vysočina. Po ukončení uzávěrky přihlášek, která je stanovena na 17. května 2012, se uskuteční setkání hodnotící komise. Odborní členové této komise budou hodnotit chuť, vůni, ale také originalitu, původ nebo vliv výrobku na zdraví zákazníka. Slavnostní vyhlášení výsledků je naplánováno na 25. srpna 2012 ve Westernovém areálu Šiklův mlýn. Vítězní výrobci se svými oceněnými výrobky mohou používat logo s označením Regionální potravina a prostřednictvím pořadatelů soutěže je pro ně uspořádána v rámci kraje celá řada ochutnávek s možností prodeje těchto výrobků. Oceněné potraviny budou poté prezentovány v krajském katalogu a na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 

 

Značka „Regionální potravina“ bude udělována v následujících kategoriích:

 

1)         Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).

2)         Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.).

3)         Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).

4)         Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).

5)         Pekařské výrobky, včetně těstovin.

6)         Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.

7)         Alkoholické a nealkoholické nápoje.

8)         Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

9)         Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

 

Soutěž Regionální potravina financuje ministerstvo zemědělství, jejím cílem je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců i regionů původu potravin. Soutěž se letos uskuteční už potřetí, označení Regionální potravina v Kraji Vysočina získala už dvanáctka produktů. Mezi nimi figurují především tradiční mléčné výrobky a také speciality z medu.

 

 

 
 
Zodpovídá: Jan Nechvatal
Vytvořeno / změněno: 11.4.2012 / 11.4.2012

Počet návštěv: 7953
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek