Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Kultura a památky > Kultura > Publikace Edice Vysočiny
„Do soutěže se mohou přihlásit výrobci místních potravin, kteří patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území kraje Vysočina a je nejméně ze 70% vyroben z tuzemských surovin,“ citoval z pravidel soutěže Karel Coufal, ředitel Okresní agrární komory v Třebíči. Značka Regionální potravina kraje Vysočina má kupujícím pomoci v lepší orientaci na trhu. Mezi hlavní důvody, proč by lidé měli kupovat potraviny od výrobců z okolí svého bydliště, je jejich kvalita a čerstvost, kterou produkty díky absenci dlouhé cesty ke spotřebiteli neztrácejí. Nezanedbatelné je také ekologické hledisko.
Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže a předání certifikátu Regionální potravina kraje Vysočina hejtmanem kraje Vysočina Jiřím Běhounkem se uskuteční 21. srpna 2010 ve Westernovém areálu Šiklův mlýn při příležitosti Setkání držitelů rodinných pasů. Oceněné výrobky budou po vyhodnocení soutěže propagovány formou ochutnávek v rámci kraje Vysočina při příležitosti konání významných společenských akcí. „První potraviny a zemědělské výrobky označené regionálním logem budou veřejnosti představeny koncem srpna na výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích,“ doplnil hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek.
Pravidla pro udělení značky Regionální potravina kraje Vysočina jsou zveřejněna na http://www.regionalnipotravina.cz/.
Poznámka:
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se