Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy
Některá z finálových jídel, jako třeba zatočený králičí hřbet se slaninou, rozmarýnem s gratinovanými polentovými knedlíčky a grilovanou zeleninovou směsí s červenou řepou, by se klidně mohla podávat i v luxusní restauraci. Toto skvělé jídlo připravila Centrální školní jídelna z Třebíče a umístila se těsně pod stupni vítězů.
O vítězi rozhodla porota složená ze zástupců ministerstev školství a zdravotnictví, České školní inspekce, Asociace kuchařů a cukrářů, Společnosti pro výživu, Magistrátu města Brna a především dvou žáků. Ve finálovém kole změřily síly kuchařské týmy z deseti nejlepších školních jídelen. „Hlavním smyslem soutěže o nejlepší oběd je ukázat, že školní stravování může pomoci v boji proti dětské obezitě a žáky motivuje ke zdravému způsobu stravování,“ uvedla Olga Johanidesová, která má metodické vedení školních stravoven v popisu své práce.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se