Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy
Do programu se tentokrát vešla i účast na soutěžích Barista Světlá CUP 2016, Barman Světlá CUP 2016 a Gastro štafeta 2016 na Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel ve Velkém Meziříčí. Ukázky molekulární kuchyně a návštěva školní restaurace se odehrála na Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod a výroba domácích limonád a typicky českých jídel byla na programu v Obchodní akademii a Hotelové škole v Třebíči. Zajímavé gastronomické zážitky a výměnu zkušeností s provozováním bistra umožnila návštěva soukromého zařízení v Horních Dubenkách, kde kuchyni vládne rovněž francouzský kuchař. Poslední den bude patřit společné přípravě desertů v Jihlavě – konkrétně na Obchodní akademii, Střední zdravotnické škole, Střední odborné škole služeb a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky.
„Závěrečná mobilita na české straně potvrdila velmi pozitivní ohlasy všech účastníků projektu a také to, že české školy mají co nabídnout. Svým kolegům z Francie mohou předvést profesionální přístup v oblasti gastronomie,“ doplnila radní Jana Fialová.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se