Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 
 

Odkazy


  • Místní agenda 21
  • bily pruh
  • Gemeinde 21
  • bily pruh
  • Zdravý kraj
  • bily pruh
  • Zapojené obce

  • Obyčtov
  • Pelhřimov
  • Polná
  • Račice
  • Radňovice
  • Radostín
  • Světlá nad Sázavou
  • Telč
  • Třebíč
  • Velké Meziříčí
  • Věžnice
  • Vír
  • Nové Město na Moravě
  • Mirošov
  • Malá Losenice
  • Lípa
  • Křižánky
  • Křídla
  • Kadov
  • Jihlava
  • Chotěboř
  • Chlumětín
  • Humpolec
  • Hodíškov
  • Cikháj
  • Černovice
  • Bory
 
 
 

Cesta: Titulní stránka > Spolupráce mezi místní Agendou 21 v Kraji Vysočina a programem "Gemeinde 21" v Dolním Rakousku > Projekt


 

Projekt středních gastronomických škol z Vysočiny Vaříme společně finišuje

Vaříme společně
V tomto týdnu zapojené střední gastronomické školy, jejich pedagogové i žáci absolvují poslední mobilitu v rámci projektu Vaříme společně na území Kraje Vysočina. Aktivity s partnerskými školami z Francie realizuje Kraj Vysočina jako projekt strategického partnerství v oblasti školního vzdělávání programu Erasmus+. „Francouzská delegace v počtu devíti odborníků na odborné vzdělávání v oblasti gastronomie z kraje Chapmagne-Ardenne navštívila v týdnu všechny partnerské školy na Vysočině. Účastníci opět společně prošli vzdělávacími aktivitami a seznámili se s odlišnými postupy přípravy jídel, hlavně s využitím regionálních potravin,“ uvedla radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.
 

 
 

Do programu se tentokrát vešla i účast na soutěžích Barista Světlá CUP 2016, Barman Světlá CUP 2016 a Gastro štafeta 2016 na Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel ve Velkém Meziříčí. Ukázky molekulární kuchyně a návštěva školní restaurace se odehrála na Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod a výroba domácích limonád a typicky českých jídel byla na programu v Obchodní akademii a Hotelové škole v Třebíči. Zajímavé gastronomické zážitky a výměnu zkušeností s provozováním bistra umožnila návštěva soukromého zařízení v Horních Dubenkách, kde kuchyni vládne rovněž francouzský kuchař. Poslední den bude patřit společné přípravě desertů v Jihlavě – konkrétně na Obchodní akademii, Střední zdravotnické škole, Střední odborné škole služeb a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky.

„Závěrečná mobilita na české straně potvrdila velmi pozitivní ohlasy všech účastníků projektu a také to, že české školy mají co nabídnout. Svým kolegům z Francie mohou předvést profesionální přístup v oblasti gastronomie,“ doplnila radní Jana Fialová.


 Erasmus +


  • Jana Hadravová, odbor školství, mládeže a sportu
    Krajský úřad Kraje Vysočina
    tel.: 564 602 977, e-mail: hadravova.j@kr-vysocina.cz
 
 
Zodpovídá: Mgr. Monika Brothánková
Vytvořeno / změněno: 12.5.2016 / 12.5.2016

Počet návštěv: 4796
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek