Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Informační technologie > Metodiky
Soutěž je rozdělena do šesti kategorií - masné výrobky, pekařské a cukrářské výrobky, mléko a mléčné výrobky, alkoholické i nealkoholické produkty s výjimkou vína, ovoce a zelenina a jiné resp. ostatní výrobky. „Nejvíce práce a rozmýšlení bude mít jedenáctičlenná komise v udělování ocenění v kategorii masných výrobků, do které je přihlášeno 16 výrobků. Na druhou stranu ve škatulce ovoce a zeleniny nenajdeme ani jeden přihlášený produktů,“ uvedl ředitel soutěže Karel Coufal z Okresní agrární komory Třebíč.
Členové komise budou ve dnech 5. – 6. srpna posuzovat výrobky z mnoha hledisek. Vedle oblíbené ochutnávky se u výrobku hodnotí i aspekty v podobě barvy, vzhledu, obalu, ale samozřejmě i zdravotní nezávadnost. Vítěz celé soutěže bude slavnostně oznámen 21. srpna 2010 ve Westernovém areálu Šiklův mlýn při příležitosti Setkání držitelů rodinných pasů. Oceněné výrobku budou po vyhodnocení soutěže propagovány formou ochutnávek v rámci kraje Vysočina při konání významných společenských akcí. Jedna z nejvýznamnějších akcí, na které proběhne ochutnávka, je Země živitelka. Oceněné výrobky mohou být touto značkou označeny 4 roky.
Vyhlašovatelem soutěže o značku „Regionální potravina“ je Agrární komora v Třebíči.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se