Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Kultura a památky > Kultura > Tradiční lidová kultura
Jakub a Petra se ve Francii pokusí zabodovat s terinou z prsou perličky a konfitovanými stehny z perličky na vývarové omáčce s brandy a ořechy, jako přílohu zvolili bramborovo-petrželové pyré s černou čočkou, to vše dozdobené dušenou červenou cibulí v portském a růžičkovou kapustou dušenou na másle. Sladkou tečkou budou dýňové řezy s dušenými jablky a sorbetem se šampaňským. „V minulých letech Vysočinu úspěšně reprezentovaly hotelové školy z Havlíčkova Brodu a Jihlavy. Třebíčská hotelovka, která jede do Remeše letos, se soutěže zúčastní už podruhé,“ informovala krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.
Mladí kuchaři z Vysočiny budou muset předvést to nejlepší v konkurenci dalších deseti týmů z Francie, Německa, Belgie, Itálie, Slovenska, Řecka, Brazílie, Maroka, Japonska a Tchajwanu. Jejich kulinářské výtvory budou hodnotit renomovaní šéfkuchaři a cukráři, kteří mají ve Francii status mediálních superstar. Jsou mezi nimi držitelé nejvyšších ocenění, titulů mistra světa i vedoucí kuchaři prezidentské kuchyně, což je ve Francii jedna z nejnáročnějších a nejoceňovanějších pozic, na které může kuchař či cukrář dosáhnout.
Soutěž Trophée Mille International nese jméno zakladatele a hlavního organizátora Philippa Milla, remešského šéfkuchaře a držitele ocenění Nejlepší pracovník Francie 2011 a také dvou michelinských hvězd. Tato prestižní regionální soutěž pro učně a studenty oboru kuchař a cukrář se v Remeši koná už osmým rokem a před čtyřmi lety se poprvé otevřela i středním gastronomickým školám z jiných zemí.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se