Porota z certifikovaných
komisařů Asociace kuchařů a cukrářů České republiky ve složení Lukáš
Ende, Pavel Bortník a Tomáš Kourek hodnotila nejen
výslednou chuť a prezentaci pokrmů, ale také jejich přípravu, celkovou
organizaci práce, dodržování hygienických pravidel i stanoveného času. Zlatou
medaili získala Tereza Pekařová z Chrudimi za pečený kuřecí supreme,
bramborové pyré s lanýžovým máslem, mrkvové pyré, glazovanou zeleninu, žampiony
a smetanovou omáčku. Stejný cenný kov za tartar a rolku z červené řepy s
majonézou z kešu ořechů patří její spolužačce Janě Rejnušové.
Krajská
radní Jana Fialová, která zasedla v porotě společně s profesionály, udělila speciální cenu
Kraje Vysočina domácímu týmu z Havlíčkova
Brodu Biance Krutišové a Martinu Havlíčkovi. „Jídla, která jsem měla možnost
ochutnat, by v mnoha případech obstála i ve špičkové restauraci. Těší mě,
že úroveň připravenosti žáků na Vysočině je na tak vysoké úrovni, a věřím, že
většina z mladých kuchařek a kuchařů u této profese zůstane,“ uvedla na
soutěži Jana Fialová.
Soutěž Kuchař
Vysočiny Junior 2020 open se uskutečnila pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a je
zařazena mezi nominační soutěže
Gastro Junior – Bidfood Cup 2021. Mezinárodního klání, které se uskuteční v příštím
roce, se mohou zúčastnit všechny týmy, které se podle počtu bodů umístily ve zlatém a stříbrném pásmu.
Celkové výsledky Kuchař Vysočiny Junior 2020 open:
1. místo SOŠ a SOU Chrudim (zlaté pásmo)
2. místo SŠ gastronomická
Adolpha Kolpinga (zlaté pásmo)
3. místo OA,
VOZS a SZŠ, SOŠS Jihlava (stříbrné pásmo)
Foto: zleva Tereza Pekařová a Jana Rejnušová