Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Servis pro novináře > Tiskové zprávy > 2018
Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Kraje Vysočina pro rok 2022 těmto výrobkům:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1. |
Masné výrobky tepelně opracované |
TŘEBÍČSKÁ SLANINA NA JALOVCI TOMÁŠ HAVLÍČEK |
2. |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy |
HAVLÍČKOVA VYZRÁLÁ KLOBÁSA TOMÁŠ HAVLÍČEK |
3. |
Sýry včetně tvarohu |
ČERSTVÝ SÝR S MEDVĚDÍM ČESNEKEM DAGMAR ŘEZNÍKOVÁ |
4. |
Mléčné výrobky ostatní |
JOGURTOVÉ KOZÍ MLÉKO VANILKOVÉ BIO BIOFARMA DORA |
5. |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
PIKÁRECKÉ PERNÍKOVÉ PRECLÍČKY LUCIE KREJČOVÁ |
6. |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
PROSETÍNSKÉ TRUBIČKY RADKA MARŠÁLKOVÁ LONTRASOVÁ |
7. |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
HARRACH – TMAVÝ LEŽÁK HARRACH |
8. |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
JAHODY Z KOŽICHOVIC FARMA KOŽICHOVICE |
9. |
Ostatní |
MED KVĚTOVÝ PETR ŠPAČEK |
„Ocenění Regionální potravina nám přineslo nové kontakty, možnosti a prezentaci našich výrobků. Nejsou to však jenom příležitosti, které jsme získali, ale i jakési potvrzení, že jdeme správným směrem a produkujeme kvalitní české výrobky,“ prohlásil Petr Špaček z rodinného včelařství Špaček, který získal ocenění za svůj med již v minulém roce.
Hodnotitelskou komisi tvořili zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina.
„Mám upřímnou radost z průběhu 13. ročníku soutěže Regionální potravina. Přihlásilo se 65 výrobků a podařilo se nám vyhlásit všechny kategorie. Těší mě, že o značku opětovně usilují výrobci, kteří byli již oceněni a spatřují tak v označení přínos. Například Prosetínské trubičky obhájily ocenění již po třetí v řadě,“ uvedl krajský koordinátor a ředitel Okresní Agrární komory Třebíč Karel Coufal.
Foto: SZIF
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se