Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Kultura a památky > Kultura > Publikace Edice Vysočiny
Práce na generální opravě stravovacího provozu Nemocnice Jihlava začaly v prosinci roku
2019. Zázemí kuchyně podle provozně technického náměstka Alexandra Filipa
dosluhovalo už několik let: „Oprava byla nutná. Díky rekonstrukci se nejenom
zvýší možný počet připravených jídel ze zhruba 1 500 na téměř 2 000, ale
především kuchaři dostanou nové gastro vybavení. Změna bude patrná i pro
strávníky, které čeká větší komfort výběru jídla.“
Aktuálně prochází opravami samotné srdce kuchyně,
tedy místo, kde se jídlo přímo připravuje. „V nadsázce říkáme, že teď se vaří
v kuchyni pro panenky,“ říká Alexander Filip. Právě v těchto dnech se
musí vařit na malém provizorním prostoru a ten hlavní se opravuje. Covid přišel
kuchyni asi jako jedinému místu vhod. „Běžně vaříme průměrně kolem 1 600 jídel,
teď jsme na polovině. Vzhledem k podmínkám, ve kterých se vaří, jsme rádi,
že počet jídel takto klesl,“ dodává Alexander Filip.
Opravy
stravovacího provozu Nemocnice Jihlava by měly skončit zhruba za rok a vyjdou
na 293 milionů korun bez DPH. Z toho
80 miliónů připadne na pořízení kompletně nových gastrotechnologií. Opravy
financuje ze svého rozpočtu zřizovatel nemocnice – Kraj Vysočina.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se