Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Odpady Vysočiny > Výstavy k zapůjčení
Vyberte:
Centrální jídelna Třebíč letos vyhrála klání Nejlepší kuchař
s menu: drůbeží závitek se špenátem, karotková rýže a salát z trhaných
listů. Denně v této školní kuchyni uvaří 1600 porcí, strávníci si mohou
vybrat ze tří nabízených jídel. V současnosti připravují také 15
bezlepkových porcí nebo jednu porci tzv. šetřící diety pro rekonvalescenta po
prodělané mononukleóze. Výjimkou není příprava dia obědů, bezlepkové nebo
bezlaktózové menu. Centrální jídelna zajišťuje pravidelné zdravé stravování pro
všechny třebíčské základní školy a chutná zde i gymnazistům, studentům hotelové
školy a obchodní akademie. Veřejnost sem chodí nejraději na tradiční peciválky
s mákem. Podle ředitelky jídelny
Drahomíry Trnčíkové pro její tým není nic nemožné. Už hravě zvládají připravit
koblížky ze 130 kg mouky.
Mateřská škola v Novém Městě na Moravě ve své soutěžní
kategorii zabodovala šlehaným tvarohem s chia semínky s dýňovým přelivem
a ovesnou sušenkou, pomazánkou z grilovaných paprik a lučiny s cereální
bagetou, pomazánkou tuňákovou s avokádem na slunečnicovém chlebu. Jídelna
zajišťuje denně cca 780 porcí pro přilehlou spádovou oblast. Hana Kloudová z novoměstské
jídelny si chválí malé strávníky, kteří se za poslední tři čtyři roky naučili
vychutnat si zdravé jídlo, nejraději mají čočkový salát nebo rizoto z krup
s dobře upečeným kuřátkem.
Zajištění zdravého stravování pro školní i předškolní děti
je základem pro jejich zdravý vývoj.
Foto: Setkání zástupců úspěšných školních kuchyní s radní Kraje Vysočina Janou Fialovou.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Zpět do intranetu, Přihlásit se