Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Dokumenty odborů > Odbor informatiky > Fond Vysočiny - Grantové programy pro oblast ICT > Úspěšné projekty Fondu Vysočiny
Vyberte:
V Cityparku vznikla čtyři plnohodnotná kuchařská studia, a tak se kolemjdoucí mohli budoucím profesionálním kuchařům dívat pod ruce. První ročník českého kola soutěže Trophée Mille ovládli Hana Klátová a Vojtěch Hlous z Labské Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Pardubice, kteří získali putovní Millovu trofej a 16. března 2020 se představí ve francouzské Remeši. Za Vysočinu si skvěle vedli Barbora Šiplová a Ondřej Brtník ze SOŠ a SOU Třešť, kteří získali speciální ocenění za týmovou spolupráci, a speciální cenu za moučník udělila porota Michaele Batelkové a Marinu Miličevičovi ze Střední školy obchodní a služeb SČMSD ze Žďáru nad Sázavou.
„Během dne se tady vystřídalo tisíce návštěvníků a soutěžící se museli vyrovnat s tím, že vaří také pro zážitek veřejnosti. Nicméně, jak jsem se díval na jejich naservírované talíře, všichni se s tím poprali skvěle,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, který na závěr celého dne spolu s krajskou radní pro oblast školství Janou Fialovou předával vítězům originální skleněné ceny z přibyslavské sklárny Valner Glass.
Ke gratulantům se přidal sám šéfkuchař a majitel dvou michelinských hvězd a zároveň prezident soutěže Philippe Mille. Nejenže se uvolil uskutečnit první národní kolo mimo domácí Francii na Vysočině, ale zároveň se této velké gastronomické události v Jihlavě účastnil. „Je opravdu obtížné, když pracujete v otevřeném prostoru, každý se na vás dívá a komentuje, co děláte. I přesto všechno, studenti pracovali velmi dobře a v porovnání s francouzskými mladými kuchaři se rozhodně nemají za co stydět,“ nechal se slyšet Philippe Mille.
Porota hodnotila celou řadu faktorů předložených pokrmů. Důležitá byla chuť, vyváženost, harmonie i vzhled a významnými složkami byla i práce v kuchyni a hygiena na pracovišti. „Vždycky při podobných událostech brečím, ale cítím se fantasticky a jsem nadšená a šťastná a jsem ráda, že jsme to až takhle vysoko dotáhli,“ svěřila okamžitě po vyhlášení vítěze Hana Klátová. „Je to úžasný pocit, že jsme se mohli zúčastnit a že pojedeme do Remeše,“ doplnil Hanu její kuchařský kolega Vojtěch Hlous.
Ocenění národního kola soutěže Trophée Mille
Vítězové a postupující do mezinárodního kola v Remeši: Hana Klátová a Vojtěch Hlous, Labská Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pardubice
Zvláštní cena za nejlepší slaný pokrm: Hana Klátová a Vojtěch Hlous, Labská Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pardubice
Zvláštní cena za nejlepší sladký pokrm: Michaela Batelková a Marin Miličevič, Střední škola obchodní a služeb SČMSD Žďár nad Sázavou
Zvláštní cena za týmovou spolupráci: Barbora Šiplová a Ondřej Brtník, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Třešť
Foto: Hana Klátová a Vojtěch Hlous
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se