Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Finance > Fond Vysočiny


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 
 

Základní informace o projektu

 
 
 

logo

Název projektu: Cooking Together (Vaříme společně)
Příjemce grantu: Kraj Vysočina
Další příjemce grantu: Région Champagne-Ardene
Asociovaní partneři:

Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, příspěvková organizace

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod  

Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí 

Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč  

Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava

Program podpory: Erasmus+, Klíčová akce 2: Strategická partnerství
Typ projektu: neinvestiční
Termín realizace: 1. 9. 2014 - 31. 8. 2016
Pracovní jazyk: anglický jazyk
Cíl projektu:

- zlepšení kvality a vzdělávací nabídky v obou regionech prostřednictvím místních úřadů a škol

- rozvoj nových a inovativních přístupů

- podpora šíření osvědčených postupů ze zúčastněných škol

- výměna zkušeností v oblasti školství zaměřeného na gastro obory

Charakteristika projektu:

Vzhledem k tomu, že Francie patří ke špičce v oblasti pohostinství je projekt zaměřen na odborné vzdělávání v oblasti stravování. Oba partneři si uvědomují rostoucí zájem o stravování, gastro kulturu, místní jídla a místní produkty. Projekt není jen o vaření a jídle, ale hlavně o metodách používaných v cateringu, sdílení nápadů v oblasti školního stravování s využitím místních produktů a podpoře tradic prostřednictvím vzdělávání.

V rámci projektu proběhne 5 vzdělávacích aktivit (studijních cest) na téma vaření a 3 mezinárodní setkání (pracovní cesty) zaměřené na jednání s partnerem projektu a seznámení škol navzájem. 

Výstupy projektu:

Kuchařka, ve které budou metodicky zpracované (pracovní listy pro žáky a metodické pokyny pro učitele) místní recepty (3 z Kraje Vysočina a 3 z Champagne-Ardenne) složené z předkrmu, hlavního jídla a dezertu ve třech jazycích AJ, FJ a CJ.  

Slovník vybraných slov z "gastro terminologie" v AJ, FJ a CJ,který bude součástí kuchařky.  

Kontakt:

Hadravová Jana, Ing., MPA, vedoucí oddělení rozvoje vzdělávání OŠMS     

Lysová Klára, Mgr., oddělení mládeže a sportu OŠMS

 
 

Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu

Počet návštěv: 49876

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek