Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > O Kraji Vysočina > Vysočina a krajský úřad > Ředitel


 

Ředitel

Záložky hlavní nabídky

Vyberte:

Značku Vysočina regionální produkt nese nově voda ze Stražiště nebo jediný český ručně vyráběný inkoust

CERTIFIKACE
Šest nových záznamů bylo provedeno v databázi nositelů značky Vysočina regionální produkt. Mezi výrobky a produkty, které budou moci být nově označeny originální značkou patří například pramenitá voda ze Stražiště u Pacova, perníčky a pralinky z Českých Milov, které jsou vyráběny podle speciální receptury. „Pyšní jsme na certifikaci ručně vyráběného inkoustu pro plnicí pera a kaligrafii. Vyrábí se na jediném místě v České republice – v Třebíči,“ informovala náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová.
 

 
 

Nově certifikované produkty značkou Vysočina regionální produkt

  • MASNÉ VÝROBKY TRVANLIVÉ FERMENTOVANÉ,  Poličan, Lovecký salám a Stejskalovy tyčinky

Řeznictví Stejskal s.r.o., Chotěboř

Charakteristickým znakem výrobku je obdélníkovitý tvar salámu. Jedná se o převážně ruční výrobu. 100 g výrobku je vyrobeno ze 130  g masa, které pochází právě z Vysočiny.

 

  • PRAMENITÁ VODA CRYSTALIS, plněná bez úprav a změn přírodních vlastností, vhodná pro přípravu kojenecké vod

 Vyrobeno v Pacově, lokalita Stražiště.


  • MILOVSKÉ PERNÍČKY, MILOVSKÉ PRALINKY

Vyrábí Mgr. Petra Kovaříková, České Milovy, Křižánky

Milovské perníčky se pečou podle jedné z původních perníkových receptur, která svých charakterem odpovídá regionu Vysočina (tzv. recept skromné kuchyně). Zdobení perníčků je autorské, barevnost odkazuje na výrobu horáckého skla.

Milovské pralinky – navazují na výrobu perníčků (vznikla jako zpracování zbytků z primární výroby). Jsou autorskou recepturou majitelky a svým složením a chutí jsou unikátním výrobkem.

 

  • VYZRÁLÉ HOVĚZÍ MASO

Výrobce Ing. Vítězslav Škoda, Hrotovice, okres Třebíč

Soukromá farma s 30letou tradicí. Chovají skot plemene Aberdeen Angus. Jeho maso je specifické vyšším podílem vnitrosvalového tuku. Zraje 30 dní ve visu, kdy dochází ke křehnutí masa a zvýrazňuje se chuť.

 

  • ORIGINÁLNÍ KERAMIKA

Výrobce Jana Fučíková, Koněšín, okres Třebíč

Jana Fučíková tvoří vysocepálenou, mrazuodolnou keramiku z hrubého šamotu, ze kterého točí na hrnčířském kruhu nebo modeluje krásné designové kusy, každý je originál. V její dílně se vyrábí nádoby na pěstování květin, pítka pro ptáky, krmítka, sochy, lampy, anděly, reliéfy, zvířata apod.

 

  • INKOUSTY INKEBARA, ručně vyráběné inkousty pro ruční psaní a výtvarnou činnost

Výrobce Dušan Prachař, Vladislav, okres Třebíč

Dušan Prachař je jediný výrobce ručně vyráběných inkoustů pro plnicí pera a kaligrafii v ČR. Šíře nabídky přesahuje nabídku českých průmyslových výrobců inkoustů. Jeho inkousty, jejich vlastnosti a kvalita,  šíře palety a množství nabízených variant je srovnatelná s produkcí velkých evropských firem, prodávajících inkousty.

Pro některé etikety na inkousty  používá ručně malované obrázky jeho inkousty od umělkyně z Třebíče.

 

Značku Vysočina regionální produkt aktuálně využívá zhruba šest desítek výrobců a producentů.

 

CERTIFIKACECERTIFIKACECERTIFIKACECERTIFIKACECERTIFIKACECERTIFIKACECERTIFIKACE

  • tisk@kr-vysocina.cz 

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 8.6.2021 / 8.6.2021

Počet návštěv: 2128
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek