Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Životní prostředí > EIA a SEA


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Blíží se další nabitý Gurmet den s Krajem Vysočina v jihlavském Cityparku

Blíží se další nabitý Gurmet den s Krajem Vysočina v jihlavském Cityparku
První listopadovou sobotu zaplní jihlavské obchodní centrum Citypark další Gurmet den s Krajem Vysočina, jehož nedílnou součástí je už tradičně republikové finále gastronomické soutěže žáků středních škol Trophée Mille ČR 2022. Osm dvoučlenných týmů se před zraky diváků, ale hlavně přísné odborné poroty utká o trofej michelinského kuchaře Philippa Milla a zároveň o možnost reprezentovat Česko na prestižní kulinářské soutěži ve francouzské Remeši, která se bude konat 20. března 2023.
 

 
 

Přímo v pasáži jihlavského obchodního centra vznikne improvizovaná kuchyně, kde smíšené družstvo dívka/chlapec (kuchař/cukrář) uvaří a připraví šest porcí slaného a sladkého pokrmu, do kterých musí zakomponovat čtyři povinné suroviny z vysočinských regionálních produktů – husí prsa s kůží z rodinné farmy Kalhov, tradiční medovinu original z Včelařství Sláma, kozí žervé BIO z kozího mléka z Biofarmy DoRa a Vítův zákvas z červené řepy. Na přípravu slaného pokrmu je stanoven limit dvě hodiny, u dezertu je to ještě o 20 minut více. Finální výtvory pak bude hodnotit šestičlenná odborná porota, ve které zasednou renomovaní šéfkuchaři a cukráři Jan Pýcha, Jan Horký, Magdalena Murínová, Tomáš Popp, Pavel Sapík a jako předseda poroty jihlavský restauratér Pavel Mareš. O své zkušenosti se přímo na místě podělí se soutěžícími také zakladatel soutěže Philippe Mille.

 

Největší kuchařská show na Vysočině startuje v jihlavském Cityparku v sobotu 5. listopadu v 10 hodin, vítězné trofeje se předají v 19.00 hodin! Celou akcí provede moderátor a muzikant En.dru.

 

Do letošního finále se přihlásilo celkem 13 škol ze čtyř regionů, z nichž následně odborná porota vybrala finálovou osmičku. Zajímavostí je, že mezi soutěžícími nechybí ani loňští vítězové z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod Martin Havlíček a Věra Schusterová. Šéfkuchař Philippe Mille jim nabídl po účasti v mezinárodním kole Trophée Mille ve Francii stáž ve své vyhlášené restauraci v hotelu Domaine Les Crayères v Remeši, kterou úspěšně absolvovali v září letošního roku.

 

Vylosované pořadí soutěžních týmů v Trophée Mille Česká republika 2022:

1. Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod

2. Hotelová škola Světlá a SOŠ řemesel Velké Meziříčí

3. Labská SOŠ a SOU Pardubice

4. OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava

5. Střední škola Brno, Charbulova

6. SOŠ a SOU Roudnice nad Labem

7. SŠ gastronomická Adolpha Kolpinga Žďár nad Sázavou

8. ISŠ Slavkov u Brna


plakat Gurmet den 2022

  • tisk@kr-vysocina.cz 

 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 2.11.2022 / 2.11.2022

Počet návštěv: 2231
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek