Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Životní prostředí > Prevence závažných havárií způsobených chemickými látkami
Závěrečná mobilita projektu proběhla ve městech Châlons en Champagne a Reims ve dnech 21. 6. - 24. 6. 2016. Jejím cílem bylo zhodnocení projektových aktivit a výstupů projektů. Proběhla závěrečná konference projektu, na které kromě velmi pozitivní evaluace ze strany všech partnerů byly nastíněny i možnosti další spolupráce.
Francouzská delegace v počtu 9 odborníků na odborné vzdělávání v oblasti gastronomie z kraje Chapmagne-Ardenne (nyní součást nově vzniklého regionu Alsasko, Lotrinsko a Champagne-Ardenne) navštívila v týdnu od 8. do 13. 5. 2016 všechny partnerské školy v kraji.
Srdečně Vás zveme na Konferenci a zahájení výstavy projektu „Cooking Together“.
se konají dne 5. 2. 2016 v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina, Žižkova 57.
Fotovýstava projektu jako první konkrétní výstup projektu byla instalována v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina. Nabízíme ji ke shlédnutí v interaktivní webové verzi.
Další mobilita se uskutečnila ve dnech 12. - 16. 10. 2015 v Champagne-Ardenne a to konkrétně v Troyes.
Další z řady mobilit se uskutečnila v Kraji Vysočina a to konkrétně v Třebíči a v Jihlavě.
Další mobilita mobilita a to v Champagne-Ardenne ve městě Langres.
Místem konání mobility byl Kraj Vysočina a školy Obchodní akademie a hotelová škola Havlíčkův Brod a Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí.
Účastníci české strany navštívili partnerský kraj Champagne-Ardenne, konkrétně místa Bazeilles, Sedan a Charleville-Mézières. V rámci mobility byli představeni partneři projektu na francouzské straně a proběhla návštěva škol Lycée des Métiers de Bazeilles, Lycée Polyvalent Denis Diderot. Do projektových aktivit se zapojili i zástupci rektorátu z Remeše (Academic Delegate for European and International Relation and Cooperation, Rectorat de Reims), který plní roli zřizovatele vůči školám v kraji.
Na programu bylo seznámení s francouzským vzdělávacím systémem, prohlídka škol Lycée du Balcon - Saint Laurent, CFA de Charleville-Mézières a zařízení „la Maison des Produits du Terroir“ a výměna zkušeností z odborného vzdělávání v oblasti gastronomie. V rámci setkání byl upřesněn postup na tvorbě výstupů projektu a proběhlo detailnější rozpracování harmonogramu projektu.
První mobilita v rámci projektu se uskutečnila v únoru 2015 v Kraji Vysočina. Partneři projektu z Francie kromě krajského města navštívili také Jihlavu a Třebíč. Cílem jejich návštěvy byly dvě střední odborné školy, jejichž zaměření směřuje do gastronomie a to Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč na ulici Sirotčí a Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava.
V úvodu setkání proběhlo představení jednotlivých účastníků projektu na české i francouzské straně. Francouzští partneři se živě zajímali o český vzdělávací systém se zaměřením na obory hotelnictví a gastronomie. V Třebíči proběhla prezentace žákovských odborných prací, nových technik při přípravě pokrmů a účastníci navštívili i školní restauraci. V Jihlavě kromě představení školy byla na programu výměna zkušeností z oblasti odborné výuky žáků. V závěru setkání proběhlo n
Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se