Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Kancelář Kraje Vysočina v Bruselu > O kanceláři


 

Pečený králík v marinádě z Velkého Beranova je stříbrný v soutěži o nejlepší školní oběd

Příbory
Druhé nejlepší menu v letošním ročníku kuchařském klání školních jídelen obsadilo obědové menu ZŠ a MŠ Velký Beranov. Porota ocenila originální recept na pečeného králíka v marinádě s paprikou, šťouchanými bramborami, jarní zeleninovou polévkou a tvarohovým dezertem s pudinkem a ovocem. „K obědu měli soutěžící připravit menu z králičího masa v hlavním chodu a mléčný dezert. Suroviny nesměly stát více než 34 korun,“ informovala radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová a připojila gratulaci k vynikajícímu výsledku.
 

 
 

Některá z finálových jídel, jako třeba zatočený králičí hřbet se slaninou, rozmarýnem s gratinovanými polentovými knedlíčky a grilovanou zeleninovou směsí s červenou řepou, by se klidně mohla podávat i v luxusní restauraci. Toto skvělé jídlo připravila Centrální školní jídelna z Třebíče a umístila se těsně pod stupni vítězů.

 

O vítězi rozhodla porota složená ze zástupců ministerstev školství a zdravotnictví, České školní inspekce, Asociace kuchařů a cukrářů, Společnosti pro výživu, Magistrátu města Brna a především dvou žáků. Ve finálovém kole změřily síly kuchařské týmy z deseti nejlepších školních jídelen. „Hlavním smyslem soutěže o nejlepší oběd je ukázat, že školní stravování může pomoci v boji proti dětské obezitě a žáky motivuje ke zdravému způsobu stravování,“ uvedla Olga Johanidesová, která má metodické vedení školních stravoven v popisu své práce.


 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 28.8.2015 / 28.8.2015

Počet návštěv: 8032
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Kancelář Kraje Vysočina v Bruselu, 20/22, Rue du Commerce, 1000 Brusel Ixelles, Belgie, e-mail: info@vysocina.eu
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek