Vyhledávání

?

Orientační nabídka


Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Kancelář Kraje Vysočina v Bruselu > O kanceláři


 

Slow Food představil výrobce kraje Vysočina

Organizace Slow Food Prague otevřela cyklus, kterým představí v hlavním městě potravinářskou produkci regionů České republiky reprezentovanou malými a středními výrobci , pěstiteli starých odrůd ovoce a zeleniny a provozovateli gastronomických zařízení a tradičních řemesel. Jako první představila organizace Slow Food Prague kraj Vysočina.
 

 
 

Prezentace regionu se uskutečnila  v Ústavu zemědělské ekonomiky a informací na Vinohradech dne 28.5. 2009 Během prezentace vystoupil hudební soubor Pramínek z Jihlavy, s finalisty soutěže Zpěváček roku 2009, který obecenstvo získal  svěžím a temperamentním  předvedením písničkek a skladeb  z kraje Vysočina

 

Zástupci regionu Vysočina nejen  vystavovali, ale každý dostal slovo, aby pohovořil o svých výrobcích.

Tak jsme se dozvěděli například, že firma Drůbež Vysočina shání pro své maso a uzenářské  výrobky v Praze a Brně prodejní prostory, k ochutnávce lákaly publikum výborné výrobky drůbežářů, například  grilovací klobásky, nebo utopenci z drůbežího masa.

 

Regionální zemědělská a ekologická agentura Zera prezentovala výrobky oceněné názvem Regionální výrobek Vysočina, výborné produkty ze žampionů pana Kittlera z Velkého Beranova, koláčky a chléb z pekárny pana Marka z Telče a Jeřábkovy pekárny  z Velké Bíteše, různé druhy mouky firmy Biomlýn Březník, výborný med pana Kamil Kurtina z Račic a pana Buly z Dolních Vilémovic, biozeleninu pěstitelky paní Ludmily Pospíšilové z Holubí Zhoř. K tomu všemu se ochutnávalo skvělé pivo Rebel z měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod a medovina z Včelařství pana Lišky, Pravíkovice.

 

Bio farma pana Němce, podnikatele regionu Vysočina  roku 2008, nabízela výborný tvaroh a sýr typu Jadel.

Firma pana Františka Hlavy z Vyskytné nad Jihlavou představila úžasné čokoládové speciality vyráběné podle tradičních receptur získaných od odborníků, kteří ve třicátých letech pracovali v čokoládovnách Orion v Praze a Diana v Děčíně. Firma v současné době vyrábí 60 druhů čokoládových výrobků, v Praze jsoukk dostání pouze v několika obchodech a na letišti. Potraviny velice dobře doplňovala  kolekce  Novoříšské keramiky, roztomilé užitné  výrobky s motivy přírodnin rostoucích na Vysočině. Tyto krásné regionální výrobky používá reprezentace kraje jako dárkové předměty. A pro doplnění mohli návštěvníci degustovat místní pálenky.

Hotel Jelínkova vila a Malostránský pivovar přivezl výborné kvasnicové pivo Harrach a nepřekonatelnou nabídku rybích specialit z vlastních rybníků, s takovými lahůdkami jako jsou recepty z úhoře a lína.

Pribina a.s. se pochlubila výbornými zrajícími kozími i kravskými hermelínovými sýry, které se chutí dají srovnávat se zahraniční konkurencí

Kostelecké uzeniny vybrali pro svoji prezentaci kvalitní trvanlivé salámy Křemešník, Sevilla a Uherák.

 

Biofarma Sasov- prezentovala lahůdkový Biouherák, s báječnou vůní a chutí

Ke všem předvedeným potravinám báječně ladila kvalitní kolekce bílých a červených  vín z vinařství Sádek s nejsevernější vinicí na Moravě,  korunovaná výborným slámovým vínem ročník 2008.

Vystavené potraviny měly všechny společného jmenovatele:  „Dobrý, čistý a fair.“

Slow Food je tu pro zdravé potraviny vyráběné na principu udržitelného rozvoje, pro regionální produkty a především pro požitek.

Slow Food sjednocuje lidi ze všech oblastí naší společnosti a propaguje styl života, který lze charakterizovat pojmy: hodnoty, vztahy, tradice.

 

  • Olga Wiesnerová, odbor regionálního rozvoje
    Tel: 564 602 534, wiesnerova.o@kr-vysocina.cz
 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 5.6.2009 / 5.6.2009

Počet návštěv: 13354
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Kancelář Kraje Vysočina v Bruselu, 20/22, Rue du Commerce, 1000 Brusel Ixelles, Belgie, e-mail: info@vysocina.eu
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek