Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Muzeum4U > Muzea Vysočiny


 

Třebíčská slanina nebo jahody z Kožichovic mají nově označení Regionální potravina

Letošního hodnocení adeptů o značku Regionální potravina v Kraji Vysočina se účastnilo 65 produktů od 20 výrobců. Mezi oceněnými jsou mimo jiné slanina a klobásy, jahody, perníkové preclíčky, sýr a jogurtové mléko, med nebo sladké trubičky a pivo. „v současné době je v registru značky Regionální potravina téměř devadesátka vysočinských výrobků. Dělají dobré jméno nejen svým výrobcům, ale i našemu regionu,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast životního prostředí a zemědělství Pavel Hájek.
 

 
 

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Kraje Vysočina pro rok 2022 těmto výrobkům:

 

 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

1.

Masné výrobky tepelně opracované

TŘEBÍČSKÁ SLANINA NA JALOVCI

TOMÁŠ HAVLÍČEK

2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

HAVLÍČKOVA VYZRÁLÁ KLOBÁSA

TOMÁŠ HAVLÍČEK

3.

Sýry včetně tvarohu

ČERSTVÝ SÝR S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

DAGMAR ŘEZNÍKOVÁ

4.

Mléčné výrobky ostatní

JOGURTOVÉ KOZÍ MLÉKO VANILKOVÉ BIO

BIOFARMA DORA

5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

PIKÁRECKÉ PERNÍKOVÉ PRECLÍČKY

LUCIE KREJČOVÁ

6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

PROSETÍNSKÉ TRUBIČKY

RADKA MARŠÁLKOVÁ LONTRASOVÁ

7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

HARRACH – TMAVÝ LEŽÁK

HARRACH

8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

JAHODY Z KOŽICHOVIC

FARMA KOŽICHOVICE

9.

Ostatní

MED KVĚTOVÝ

PETR ŠPAČEK

 

„Ocenění Regionální potravina nám přineslo nové kontakty, možnosti a prezentaci našich výrobků. Nejsou to však jenom příležitosti, které jsme získali, ale i jakési potvrzení, že jdeme správným směrem a produkujeme kvalitní české výrobky,“ prohlásil Petr Špaček z rodinného včelařství Špaček, který získal ocenění za svůj med již v minulém roce.

 

Hodnotitelskou komisi tvořili zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina.

 

„Mám upřímnou radost z průběhu 13. ročníku soutěže Regionální potravina. Přihlásilo se 65 výrobků a podařilo se nám vyhlásit všechny kategorie. Těší mě, že o značku opětovně usilují výrobci, kteří byli již oceněni a spatřují tak v označení přínos. Například Prosetínské trubičky obhájily ocenění již po třetí v řadě,“ uvedl krajský koordinátor a ředitel Okresní Agrární komory Třebíč Karel Coufal.

 

Foto: SZIF

regionální potravina

  • S využitím materiálů SZIF 

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 9.5.2022 / 9.5.2022

Počet návštěv: 1250
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek