Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Životní prostředí > EIA a SEA
„Španělskou inspiraci jsme si ve školní jídelně zkusili poprvé. Nové podněty mohou být do budoucna obohacením a zpestřením tradičního jídelníčku,“ uvedla během španělského oběda radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jana Fialová.
Pozvání na Den španělské kuchyně přijal velvyslanec v ČR J. E. Pedro Calvo-Sotelo Ibáñez-Martín. Byl to právě on, kdo loni v červenci při své oficiální návštěvě Kraje Vysočina představil tento zajímavý projekt ředitelům škol a vzbudil zájem se zapojit. “Práce v gastronomii je velice ušlechtilá a prestižní. Je třeba vychovávat pro tento obor nadšené a schopné mladé lidi,” uvedl velvyslanec.
Do projektu Asociace školních jídelen ČR, který podpořilo Španělské velvyslanectví, Státní zdravotní ústav a Všeobecná zdravotní pojišťovna, se v Kraji Vysočina zapojila krajská středoškolská jídelna v Havlíčkově Brodě. Se zdravou a pestrou středomořskou stravou se seznamovali prozatím žáci základních škol ve 22 školních jídelnách v republice. „Do projektu se zapojili v případě Vysočiny zatím pouze studenti gastrooborů nabízených havlíčkobrodskou stření školou, mezi nimi i letošní stážisté krajské Gastroakademie. Společně s mistry odborného výcviku a učiteli odborných předmětů připravili i další španělské speciality včetně míchaných nápojů a došlo i na ukázky moderní molekulární gastronomie,“ popsala Jana Fialová.
Foto: Kraj Vysočina
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se