Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Životní prostředí > Zemědělství > Tiskové zprávy
V úterý 18. února se v Kongresovém sále Krajského úřadu Kraje Vysočina uskutečnil seminář zaměřený na problematiku lesního hospodářství, zejména obnovu kalamitou poničených lesů, který byl určen pro vlastníky lesů, odborné lesní hospodáře, státní správu lesů i širokou veřejnost. Účastníky přivítal krajský radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Martin Hyský, který ocenil práci lesníků, vyzdvihl jejích nasazení při zpracování kůrovcové kalamity a ujistil, že kraj je připraven i nadále finančně podporovat vznik druhově pestrých lesů. Pro letošní rok je v dotačním programu Fondu Vysočiny Hospodaření v lesích 2020 vyčleněno minimálně 30 milionů korun.
Složka dokumentů: Tiskové zprávy - únor 2020
Zastupitelstvo Kraje Vysočina dnes vyhlásilo několik dotačních titulů v rámci Fondu Vysočiny a je mezi nimi i velice žádaný program Hospodaření v lesích 2020. Pro tento rok je kraj připraven ke zmírnění následků kůrovcové kalamity a na podporu obnovy lesních porostů v regionu rozdělit minimálně 30 milionů korun. „Jedná se o nesoutěžní program, to znamená, že žádosti se nehodnotí a vyřizují se průběžně podle času podání. Důležité je však dodržet podmínky výzvy a nejzazší lhůtu pro podání žádosti,“ upozorňuje krajský radní pro oblast životního prostředí Martin Hyský. Příjem žádostí do aktuální výzvy začne 16. března v 8 hodin.
Složka dokumentů: Tiskové zprávy - únor 2020
Trebitsch single malt whisky rozšířila seznam výrobků, které mají právo nosit značku Vysočina regionální produkt. Na konci loňského roku o tom rozhodla odborná komise, dnes si zástupci TREBITSCH HOLDING SE převzali potvrzení z rukou hejtmana Jiřího Běhounka. V současné době figuruje na seznamu regionálních produktů z Vysočiny už 54 živnostníků nebo firem. „Ročně připravíme pro odběratele 60 tisíc lahví whisky. Největší investice jsme v posledních letech směřovali do výroby zracích dubových sudů, vyrábíme si je sami, hodně nám na jejich kvalitě záleží. Jsou to především podmínky zrání, nadmořská výška nebo teplota co dává naší značce originální vyhledávanou chuť,“ říká hrdě provozní ředitel a člen představenstva Ondřej Chládek.
Složka dokumentů: Tiskové zprávy - únor 2020
Rekonstruovaná minimlékárna Školního statku Humpolec má za sebou prvních několik týdnů provozu. Půllitrová balení jogurtů vyrobených z vlastních surovin v režimu praktické výuky žáků oboru farmář, který se vyučuje na České zemědělské akademii v Humpolci, už prošla úspěšně laickou degustací. Podle informací náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martina Kukly pořídil statek novou odbornou učebnu minimlékárny vybavenou potřebnou technologií za 1,5 miliónu korun za přispění EU dotací. Ke zvýšení kvality výuky došlo v posledním roce na školním statku i díky otevření tzv. minichovu.
Složka dokumentů: Tiskové zprávy - leden 2020
Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se