Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Kancelář Kraje Vysočina v Bruselu > O Vysočině > Symboly kraje


 

Symboly kraje

Záložky hlavní nabídky

Vyberte:

Vysočina se chystá na velký gastronomický svátek

Už za necelý měsíc bude jihlavský Citypark hostit velký gastronomický svátek pro širokou veřejnost nazvaný Gurmet den s Krajem Vysočina, jehož součástí bude národní kolo prestižní soutěže Trophée Mille. Patronem soutěže, která se v Česku odehraje vůbec poprvé, je francouzský šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd Philippe Mille, který kuchařskou soutěž v mezinárodním formátu pořádá už několik let ve francouzské Remeši. V sobotu 16. listopadu se v Jihlavě utká osm dvoučlenných středoškolských kuchařských týmů v přípravě slaného a sladkého pokrmu s použitím předem stanovených surovin, kterými jsou králičí hřbet, brambory, tvaroh a med. O vítězi i jednotlivých speciálních cenách rozhodne odborná porota složená z předních českých kuchařů a cukrářů.
 

 
 

Do prvního ročníku Trophée Mille Česká republika se přihlásilo deset hotelových škol ze čtyř krajů. „Oborná porota pak na základě zaslaného receptu, pracovního postupu a výsledné prezentace pokrmů vybrala finálovou osmičku. Mezi nimi figuruje šest škol z Kraje Vysočina, jedna škola z Pardubického kraje a jedna škola z Jihočeského kraje,“ popisuje členka organizačního týmu Jana Hadravová z krajského odboru školství. Soutěžní pořadí jednotlivých týmů, které tvoří dva mladí adepti kuchařského, popřípadě cukrářského řemesla, vylosoval minulý týden hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Na přípravu a odevzdání slaného pokrmu budou mít žáci 2 hodiny, v případě moučníku ještě o 20 minut déle.

 

Startovní číslo týmů v soutěži Trophée Mille Česká republika 2019

1 – Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí

2 – Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč

3 – SOŠ a SOU Třešť

4 – Střední škola obchodní a služeb SČMSD Žďár nad Sázavou

5 – OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava

6 – Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod

7 – Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, České Budějovice

8 – LABSKÁ SOŠ A SOU PARDUBICE, s. r. o.

 

Gurmet den Kraje Vysočina však není jen soutěž Trophéé Mille Česká republika, ale i zábava pro celou rodinu a  dobré jídlo v různých podobách. Návštěvníci se mohou těšit na kuchařské show v podání členů juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů, prezentaci škol s gastronomickými obory z Vysočiny, autogramiády nových kuchařských knih nebo barmanskou a sushi show. Celým dnem provede populární dvojka Nasty a En.dru.


1. nadzemní podlaží – pódium

09.15 – 09.30 – slavnostní zahájení soutěže

09.30 – 09.45 – nástup soutěžních družstev a představení poroty

10.00 – 11.00 – show cukrářky Ivy Roháčové, členky českého národního týmu kuchařů a cukrářů

11.00 – 11.30 – stand-up comedy, Nasty a En.dru

11.30 – 14.00 – prezentace hotelových škol a školního statku vč. barmanské show / soutěže pro veřejnost s Gurmandií

14.00 – 14.30 – autogramiáda autorky knihy Život s chutí kari – Kari s chutí života Valijah Klásové

15.00 – 16.00 – sushi show Zdeňka Křížka

16.00 – 16.30 – autogramiáda autorky knihy Bezlepkové slavnosti Zdeňky Mazúrové

16.30 – 17.30 – prezentace gastronomických škol a školního statku vč. barmanské show / soutěže pro veřejnost s Gurmandií

17.30 – 18.00 – stand-up comedy, Nasty a En.dru

18.00 – 19.00 – profesionální show členů juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů

19.00 – 20.00 – slavnostní vyhlášení výsledků

 

Partnery soutěže Trophée Mille Česká republika jsou:

loga

gurmet

  • tisk@kr-vysocina.cz
 
 
Zodpovídá: Ing. Eva Neuwirthová
Vytvořeno / změněno: 30.10.2019 / 30.10.2019

Počet návštěv: 6512
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Kancelář Kraje Vysočina v Bruselu, 20/22, Rue du Commerce, 1000 Brusel Ixelles, Belgie, e-mail: info@vysocina.eu
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek