Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

Související témata


 
 
 
 
 

Cesta: Titulní stránka > Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Kraje Vysočina > KAP I a II


 

Z Gastrofestivalu v Nitře si veze družstvo z Třebíče dvě zlata

Jídlo Nitra
Čtyřčlenné družstvo složené ze studentek Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč absolutně ovládlo XXII. ročník Gastrofestivalu ve slovenské Nitře. Přísná porota vysoce ocenila náročné čtyřchodové menu, připravené s povinnými surovinami na téma SVATBA. Profesionální výkon předvedl i servis, u kterého porota zohlednila nadstandardní spolupráci s kuchyní, komunikativnost a pozornost.
 

 
 

První společnou mezinárodnísoutěž proměnily ve zlatý pohár kuchařky Radka Matýsková a Petra Fialová. Jejich pečená telecí svíčková podávaná s bramborovými nočky a holandskou omáčkou porotu oslovila. „Sledovat sehranost týmu z Třebíče byla radost. S přiměřenou trémou se perfektně profesně doplňovaly a nenechali se ničím rozptylovat. Nebylo opravdu jednoduché v konkurenci dalších pěti vybraných týmů ze Slovenska, Belgie a Chorvatska připravit šest degustačních porcí a oslovit porotu,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Druhý zlatý pohár patří týmu číšnic ve složení Veronika Lavická a Tereza Cabejšková. Kromě starosti o hosty u VIP stolu musela děvčata před svou porotou obhájit přípravu slavnostní tabule pro čtyři nejdůležitější hosty stavební hostiny.

 

Vítězné menu Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč

  • Silný kuřecí vývar s rukolovými nudličkami a julienne  z mladé zeleniny
  • Restované krevetky se salátkem z čerstvého fenyklu a jahod doplněné rýžovým koláčkem a dresinkem provoněným estragonem a mátou
  • Na másle pečená telecí svíčková s karotkovo pórkovou mozaikou podávaná s bramborovými nočky v kabátku z červené quinoy, jemnou zeleninou, holandskou omáčkou a redukcí z červeného vína
  • Rozinkový dort s jemným krémem z kešu ořechů s karamelizovanými hruškami, krémem z mascarpone a polevou z vaječného likéru


Absolutní vítězství týmu Kraje Vysočina na Gastrofestivale Nitra 2019 je oceněním dobře směřované práce krajské střední školy. Poděkování za vynikající reprezentaci patří týmu a učitelům odborného výcviku.

 

TýmTýmstůl

Polévkapředkrmjídlo

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 28.3.2019 / 28.3.2019

Počet návštěv: 7357
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek