Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Životní prostředí > Příroda
Soutěže středoškolských kuchařů a cukrářů Trophée Mille se tentokrát zúčastnilo 11 týmů z celého světa a opět mezi nimi nechyběli zástupci Francie, Belgie, Řecka, Slovenska, ale i Austrálie, Japonska nebo Brazílie. Povinnými surovinami byly pro letošek kachní prsa, máslová dýně, sušenky Fossier a šampaňské, to vše přímo od dodavatelů z Remeše a okolí. Soutěžící měli na přípravu pokrmů tři hodiny, v případě dezertu ještě o 30 minut navíc.
Celkové vítězství si nakonec odvezli mladí kuchaři z Itálie, na druhém místě skončili už dvojnásobní vítězové z předchozích ročníků z Japonska a třetí příčka patřila Řekům. I když jako celek nedosáhl tým z Vysočiny na přední příčky, byl to právě dezert Martiny Koumarové, který soupeřil s tchajwanským sladkým chodem o speciální cenu za sladký pokrm. Dezert v podobě děrované čokoládové koule zaujal odbornou porotu nejen chutí, ale i netradičním provedením.
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se