Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.
Cesta: Titulní stránka > Životní prostředí > Prevence závažných havárií způsobených chemickými látkami
Název projektu: | Cooking Together (Vaříme společně) |
Příjemce grantu: | Kraj Vysočina |
Další příjemce grantu: | Région Champagne-Ardene |
Asociovaní partneři: |
Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, příspěvková organizace Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava |
Program podpory: | Erasmus+, Klíčová akce 2: Strategická partnerství |
Typ projektu: | neinvestiční |
Termín realizace: | 1. 9. 2014 - 31. 8. 2016 |
Pracovní jazyk: | anglický jazyk |
Cíl projektu: |
- zlepšení kvality a vzdělávací nabídky v obou regionech prostřednictvím místních úřadů a škol - rozvoj nových a inovativních přístupů - podpora šíření osvědčených postupů ze zúčastněných škol - výměna zkušeností v oblasti školství zaměřeného na gastro obory |
Charakteristika projektu: |
Vzhledem k tomu, že Francie patří ke špičce v oblasti pohostinství je projekt zaměřen na odborné vzdělávání v oblasti stravování. Oba partneři si uvědomují rostoucí zájem o stravování, gastro kulturu, místní jídla a místní produkty. Projekt není jen o vaření a jídle, ale hlavně o metodách používaných v cateringu, sdílení nápadů v oblasti školního stravování s využitím místních produktů a podpoře tradic prostřednictvím vzdělávání. V rámci projektu proběhne 5 vzdělávacích aktivit (studijních cest) na téma vaření a 3 mezinárodní setkání (pracovní cesty) zaměřené na jednání s partnerem projektu a seznámení škol navzájem. |
Výstupy projektu: |
Kuchařka, ve které budou metodicky zpracované (pracovní listy pro žáky a metodické pokyny pro učitele) místní recepty (3 z Kraje Vysočina a 3 z Champagne-Ardenne) složené z předkrmu, hlavního jídla a dezertu ve třech jazycích AJ, FJ a CJ. Slovník vybraných slov z "gastro terminologie" v AJ, FJ a CJ,který bude součástí kuchařky. |
Kontakt: |
Hadravová Jana, Ing., MPA, vedoucí oddělení rozvoje vzdělávání OŠMS Lysová Klára, Mgr., oddělení mládeže a sportu OŠMS |
Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu
Zobrazit vyhledávací formulář »
Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, 2002–2021 webmaster@kr-vysocina.cz
Prohlášení o přístupnosti Přihlásit se