Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka > Životní prostředí > Prevence závažných havárií způsobených chemickými látkami


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Značku Vysočina regionální produkt nese nově voda ze Stražiště nebo jediný český ručně vyráběný inkoust

CERTIFIKACE
Šest nových záznamů bylo provedeno v databázi nositelů značky Vysočina regionální produkt. Mezi výrobky a produkty, které budou moci být nově označeny originální značkou patří například pramenitá voda ze Stražiště u Pacova, perníčky a pralinky z Českých Milov, které jsou vyráběny podle speciální receptury. „Pyšní jsme na certifikaci ručně vyráběného inkoustu pro plnicí pera a kaligrafii. Vyrábí se na jediném místě v České republice – v Třebíči,“ informovala náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová.
 

 
 

Nově certifikované produkty značkou Vysočina regionální produkt

  • MASNÉ VÝROBKY TRVANLIVÉ FERMENTOVANÉ,  Poličan, Lovecký salám a Stejskalovy tyčinky

Řeznictví Stejskal s.r.o., Chotěboř

Charakteristickým znakem výrobku je obdélníkovitý tvar salámu. Jedná se o převážně ruční výrobu. 100 g výrobku je vyrobeno ze 130  g masa, které pochází právě z Vysočiny.

 

  • PRAMENITÁ VODA CRYSTALIS, plněná bez úprav a změn přírodních vlastností, vhodná pro přípravu kojenecké vod

 Vyrobeno v Pacově, lokalita Stražiště.


  • MILOVSKÉ PERNÍČKY, MILOVSKÉ PRALINKY

Vyrábí Mgr. Petra Kovaříková, České Milovy, Křižánky

Milovské perníčky se pečou podle jedné z původních perníkových receptur, která svých charakterem odpovídá regionu Vysočina (tzv. recept skromné kuchyně). Zdobení perníčků je autorské, barevnost odkazuje na výrobu horáckého skla.

Milovské pralinky – navazují na výrobu perníčků (vznikla jako zpracování zbytků z primární výroby). Jsou autorskou recepturou majitelky a svým složením a chutí jsou unikátním výrobkem.

 

  • VYZRÁLÉ HOVĚZÍ MASO

Výrobce Ing. Vítězslav Škoda, Hrotovice, okres Třebíč

Soukromá farma s 30letou tradicí. Chovají skot plemene Aberdeen Angus. Jeho maso je specifické vyšším podílem vnitrosvalového tuku. Zraje 30 dní ve visu, kdy dochází ke křehnutí masa a zvýrazňuje se chuť.

 

  • ORIGINÁLNÍ KERAMIKA

Výrobce Jana Fučíková, Koněšín, okres Třebíč

Jana Fučíková tvoří vysocepálenou, mrazuodolnou keramiku z hrubého šamotu, ze kterého točí na hrnčířském kruhu nebo modeluje krásné designové kusy, každý je originál. V její dílně se vyrábí nádoby na pěstování květin, pítka pro ptáky, krmítka, sochy, lampy, anděly, reliéfy, zvířata apod.

 

  • INKOUSTY INKEBARA, ručně vyráběné inkousty pro ruční psaní a výtvarnou činnost

Výrobce Dušan Prachař, Vladislav, okres Třebíč

Dušan Prachař je jediný výrobce ručně vyráběných inkoustů pro plnicí pera a kaligrafii v ČR. Šíře nabídky přesahuje nabídku českých průmyslových výrobců inkoustů. Jeho inkousty, jejich vlastnosti a kvalita,  šíře palety a množství nabízených variant je srovnatelná s produkcí velkých evropských firem, prodávajících inkousty.

Pro některé etikety na inkousty  používá ručně malované obrázky jeho inkousty od umělkyně z Třebíče.

 

Značku Vysočina regionální produkt aktuálně využívá zhruba šest desítek výrobců a producentů.

 

CERTIFIKACECERTIFIKACECERTIFIKACECERTIFIKACECERTIFIKACECERTIFIKACECERTIFIKACE

  • tisk@kr-vysocina.cz 

 
 
Zodpovídá: Ing. Jitka Svatošová
Vytvořeno / změněno: 8.6.2021 / 8.6.2021

Počet návštěv: 2270
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek