Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 
 
 

Cesta: Titulní stránka > Nejvyšší ocenění Kraje Vysočina > Osobnosti oceněné skleněnou medailí


 

Dana Fučíková

Dana Fučíková
Oceněna v roce 2017.
 

 
 

Dana Fučíková se zasloužila o rozvoj a dobré jméno Základní umělecké školy v Jihlavě. Pořádá nebo podporuje charitativní koncerty a věnuje se i vlastní koncertní pěvecké činnosti.

 

Dana Fučíková vystudovala konzervatoř a je absolventkou Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Od roku 2002 řídí ákladní uměleckou školu v Jihlavě a svoji energii napřela k budování dobrého jména školy i Kraje Vysočina. Za jejího působení ZUŠ zaznamenala velký rozmach a posílila svoji prestiž. Na škole byl založen dechový symfonický orchestr, který čítá 55 členů, a snad nejčerstvějším a největším úspěchem je velmi povedená přestavba ZUŠ, která byla vybrána jako nejlepší přestavba roku 2013.

Dana Fučíková připravila několik desítek žáků a žákyň na přijímací zkoušky všech konzervatoří v republice a ti dnes úspěšně reprezentují Vysočinu. Pořádá nebo svojí účastí podporuje charitativní koncerty bez nároku na honorář, například koncert absolventů a učitelů ZUŠ Jihlava na podporu hospice Mezi stromy, každoročně se účastní i Vánočního benefičního koncertu v Horní Cerekvi, jehož výtěžek je věnován vždy na charitativní účely.

Dana Fučíková je i uměleckou vedoucí dětského pěveckého sboru Gaudium při ZUŠ Jihlava a hlasovou poradkyní Jihlavského smíšeného pěveckého sboru Melodie, pravidelně spolupracuje také s filharmonií Gustava Mahlera. Současně se věnuje vlastní koncertní pěvecké činnosti, vystupuje na koncertních scénách u nás i v zahraničí: v Německu, Itálii, Francii, Švýcarsku, Holandsku, Maďarsku, Švédsku a dalších zemích. Jako jedna z mála operních pěvkyň současnosti disponuje krásnou výrazovou dynamikou (messa di voce) a belcantovým jasným hlasem.

Nejvyšší ocenění Kraje Vysočina je vyjádřením uznání za její činnost, obětavost a energii, které věnuje ZUŠ Jihlava, svým žákům, kultuře města Jihlavy a našemu kraji.


 
 
Zodpovídá: Mgr. Ondřej Rázl
Vytvořeno / změněno: 13.11.2017 / 13.11.2017

Počet návštěv: 5893
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek