Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Brilantní komedie Vrátila se jednou v noci v brilantním podání Horáckého divadla Jihlava

Vrátila se jednou v noci
Soubor Horáckého divadla Jihlava připravil pro své příznivce další premiéru. Už tuto sobotu 18. března představí své zpracování brilantně napsané duchařské komedie argentinského autora a režiséra Eduarda Rovnera Vrátila se jednou v noci. Příběh pedikéra Manuela a jeho zesnulé matky v hlavních rolích představí Lukáš Matěj a Anna Bazgerová.
 

 
 

„Postupně mě na této hře baví čím dál víc, že to nemusí být jen lehce originální komedie o jednom návratu ze záhrobí, ale že dokáže počechrat i takové otázky jako je vztah rodičů a dětí, osamostatnění potomků, ale i přemýšlení o životě po životě, po smyslu našich životů a zodpovědnosti za čas, který tady máme vymezený,“ prozradil na otázku, co ho na připravované komedii nejvíc baví režisér a umělecký šéf krajského divadla Pavel Šimák.

 

Rovnerova hra Vrátila se jednou v noci, která začíná ve chvíli, kdy syn Manuel, příležitostný hudebník a pedikér, u hrobu své matky oznámí, že se bude ženit a dávno zesnulá Fany se rozhodne, že nevěstu omrkne a z onoho světa se vrátí do synova života, měla českou premiéru v roce 2003 v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. „Tuto komedii si může divadlo dovolit uvést ve chvíli, kdy má ve svém souboru ideální představitele dvou hlavních rolí,“ osvětlila dramaturgyně Barbora Jandová, která zároveň dodala, že hře nechybí humor, ironie ani sebeironie, a přitom se nebojí na rozdíl od nás ani sentimentu. V dalších rolích se v argentinské hře plné temperamentu, barevnosti, energie i exotiky představí Lucie Sobotková, Ján Burda, Josef Kundera, Milan Šindelář, Zdeněk Dryšl, Taťána Schottnerová j.h., Stanislav Gerstner nebo Peter Palacka j.h. Diváci se můžou těšit i na pravé argentinské tango.

 

Režisér Pavel Šimák přizval k hudební spolupráci skladatele a dirigenta Karla Albrechta, předkladatele a hudebníka Ivory Rodrigueze a hudebníka Petra Palacku, scénu navrhla hostující Alžběta Hanzlová a kostýmy Blanka Tesařová. Jaký bude výsledný pocit ze společné práce těchto profesionálů, ukáže sobotní premiéra. Představení je dále na programu hned v pondělí 20. března, v pátek 24. března, ve čtvrtek 30. a také v pátek 31. března, vždy od 19.00.


 
 
Zodpovídá: Mgr. Monika Brothánková
Vytvořeno / změněno: 16.3.2017 / 16.3.2017

Počet návštěv: 4634
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek