Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Brodská hotelovka otevřela vlastní školní restauraci

Brodská hotelovka otevřela vlastní školní restauraci
Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod dnes v centru města otevřela pracoviště odborného výcviku. „Ve školní restauraci Pod Starou radnicí si studenti oborů Kuchař-číšník a Hotelnictví vyzkouší získané teoretické poznatky přímo v praxi. Škola je navíc bude moci kontrolovat, což je nespornou výhodou oproti běžným praxím v jiných provozech,“ vysvětlila Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu.
 

 
 

„Na pracovišti odborného výcviku budou pod vedením šéfkuchaře ve dvou směnách pracovat dva až tři učni, obsluhu bude zajišťovat 4-6 studentů, na které bude dohlížet vrchní,“ uvedl Jiří Forman, ředitel Obchodní akademie a Hotelové školy. Škola pro studenty ještě před otevřením zorganizovala několik kurzů, jako je například barmanský, sommeliérský nebo kurz čepování piva. Kuchaři se zase učili pracovat s konvektomatem, kterým škola vybavila kuchyň.

 

Školní restaurace bude vařit z čerstvých regionálních surovin, zaměřit se podle ředitele školy chce na moderní gastronomické trendy, které ve městě chybějí. „V nabídce denní bude  obědové menu, ale i stálý jídelní lístek. Otevřeno bude od pondělí do soboty od 10:30 do 22:00, v pátek a v sobotu bude otevírací doba prodloužená do 23:00,“ doplňuje Forman s tím, že školní restaurace bude zatím přístupná jen ze zadního traktu budovy Staré radnice, město Havlíčkův Brod ale v nejbližších týdnech zprovozní i vstup přímo z náměstí.

 

„Obdobný provoz, respektive vlastní restauraci pro veřejnost, provozuje už několik let Obchodní akademie a Hotelová škola Třebíč v Náměšti nad Oslavou. Je to jeden ze způsobů, kterým školy pro své studenty zajišťují odbornou praxi. Inspiraci jsme čerpali například ve školních restauracích našeho partnerského regionu Champagne-Ardenne,“ říká krajská radní Jana Fialová.

 

Při slavnostním otevření se podávalo degustační menu. „Jako studený předkrm studenti připravili grilovaný lilek plněný kozím sýrem, podával se hříbkový krém se zastřeným vejcem a jako teplý předkrm byla restovaná kachní játra. Jako hlavní chod mohli hosté ochutnat filírovanou vepřovou panenku s tymiánovou omáčkou a šťouchané brambory. Nechyběl ani lehký tvarohový dezert,“ popsal šéfkuchař David Kravčík.


Více na www.podstarouradnici.cz.


  • tisk@kr-vysocina.cz

 

 
 
Zodpovídá: Mgr. Ondřej Rázl
Vytvořeno / změněno: 1.10.2015 / 1.10.2015

Počet návštěv: 6445
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek