Nacházíte se na archivních webových stránkách Kraje Vysočina. Jejich aktualizace byla ukončena k 31.12.2022. Nový web najdete zde.

 

Cesta: Titulní stránka


 

Hlavní nabídka

Přeskočit nabídku
 
 

Cenu hejtmana na přehlídce Mladý tvorca 2016 získal Josef Vrbka z VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou

Přehlídka
Téměř 52 tisíc návštěvníků zavítalo na přehlídku středních odborných škol z celého Slovenska na výstaviště v Nitře. Svůj stánek mělo na 24. ročníku výstavy deset středních škol z Kraje Vysočina a dalších pět vystavovalo společně se svými slovenskými spřátelenými školami. „Kraj Vysočina se Mladého tvorca účastní již tradičně. Jak tady na Slovensku, tak i u nás v Čechách máme dobré příklady praxe, řadu zkušeností a vědomostí a je skvělé, že se můžeme navzájem obohatit. Letos zaujal především projekt Postav si svoje auto, když do Nitry dorazilo sedm žáky vlastnoručně postavených sporťáků, které přijely po vlastních čtyřech kolech,“ uvedla radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová na slavnostním ukončení přehlídky.
 

 
 

Cílem výstavy je šířit odbornou činnost středních škol a provázat podnikatelské prostředí s trhem práce a v neposlední řadě inspirovat žáky základných škol při výběru budoucího povolání. Významným efektem bylo sblížení vysočinských škol s těmi slovenskými. „Ředitelé jednotlivých subjektů se domluvili na detailech spolupráce a výsledkem společného vystavování jsou už plánované projekty, které budou realizovat jak zástupci ze Slovenska, tak naši vysočinští pedagogové. V prostorách výstaviště došlo i na podpisy Dohody o spolupráci. Ředitel Stredné odborné školy technické Šurany František Tamašovič a ředitel Střední školy průmyslové, technické a automobilní Jihlava Miroslav Vítů ji stvrdili svým podpisem, protože plánují výměnné pobyty svých žáků, ale i učitelů odborných předmětů.


Stejně jako v minulých ročnících prezentační výstavy si žáci i jejich pedagogové převzali speciální ocenění. Mezi ně patří i dvě speciální ceny hejtmana Kraje Vysočina.


  • Cenu hejtmana Kraje Vysočina za nejzajímavější výrobek zúčastněných škol z Kraje Vysočina získal na výstavě Mladý tvorca 2016 Josef Vrbka - žák 3. ročníku studijního oboru mechanik seřizovač z VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou za model Stirlingova motoru typu gama.

     

  • Cenu hejtmana Kraje Vysočina za nejzajímavější výrobek zúčastněných škol z Nitranského samosprávného kraje na výstavě Mladý tvorca 2016 získali žáci Strední priemyselné školy strojnicke a elektrotechnicke z Nitry za sestavenou buginu.

 

V soutěži Tvorivý cukrár – Mladý tvorca 2016 pak uspěla žákyně druhého ročníku oboru Cukrář Michaela Šulistová z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod, která se do soutěže zapojila jako jediná česká zástupkyně. V konkurenci dalších 14 účastníků získala se svým dortem Vesnička na Vysočině třetí místo, pohár a pomůcky pro cukráře.


V letošním roce se už po třetí Mladý tvorca organizoval společně s Veletrhem práce JOB-EXPO 2016. Vedle novinek jsou návštěvníky veletrhu nejčastěji vyhledávány služby kariérního poradenství, možnosti testování jazykových a PC znalostí nebo ukázky zručnosti studentů středních škol.

 

Školy reprezentující Kraj Vysočina na výstavě Mladý tvorca 2016, Nitra:

 

  1. Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava (partnerská škola Nové Zámky )

  2. Střední škola průmyslová, technická a automobilní Jihlava

  3. Střední škola stavební Jihlava (partnerská škola Nové Zámky)

  4. Střední uměleckoprůmyslová škola Jihlava – Helenín (partnerská škola Levice)

  5. Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí

  6. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Žďár nad Sázavou

  7. AKADEMIE – VOŠ, Gymnázium a SOŠUP Světlá nad Sázavou

  8. Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod (partnerská škola Nitra)

  9. SZŠ a VOŠ Havlíčkův Brod (partnerská škola Nové Zámky)

  10. Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou

  11. Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborné učiliště technické Chotěboř

  12. Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Pelhřimov

  13. Střední průmyslová škola Třebíč

  14. Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem

  15. Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice



 
 
Zodpovídá: Mgr. Monika Brothánková
Vytvořeno / změněno: 29.4.2016 / 29.4.2016

Počet návštěv: 9149
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 
 
 



Další informace

 
  • Vysočina fandí kultuře
  • Zlatá jeřabina
  • Skutek roku
  • Muzeum4U
  • Fond Vysočiny
  • OPVK
  • Interreg
  • Zdravý kraj
  • CzechPoint
  • Vysočina - regionální produkt
  • ROP Jihovýchod
  • Čistá Vysočina
 

Kontaktní informace

 
Kontakt:
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 1882/57, 586 01 Jihlava, IČO: 70890749, posta@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 111, fax: 564 602 420, skype: kruvysocina, ID datové schránky: ksab3eu

Úřední hodiny:
pondělí a středa: 8.00–17.00, úterý, čtvrtek a pátek 8.00–13.00
, Facebook Kraj Vysočina na Facebooku
Pokladna, CzechPOINT:
pondělí a středa: 8.00–12.00, 13.00-17.00.
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


 

Odběr novinek